kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bir dilek için Aya Yorgi'ye

Recai KÖMÜR - İSTANBUL
Hıristiyanlar kadar Müslümanların da büyük ilgi gösterdiği Aya Yorgi Kilisesi'ndeki ayinde binlerce kişi toplandı. Her inançtan insan, dileklerinin kabulü için dua edip mum yaktı..
Hıristiyan azizlerinden Aziz Yorgo'nun ölüm yıldönümü, Büyükada'daki Aya Yorgi Kilisesi'nde binlerce insanı bir araya getirdi. Büyükada'nın en yüksek tepesinde kurulu olan kiliseye uzun bir yürüyüşten sonra varan her inançtan kadın ve erkek, dileklerinin kabul olması için dua edip mum yaktı. İstanbul'un en büyük adası Büyükada dün her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Aya Yorgi Bayramı'na sahne oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren vapurlarla Büyükada'ya gelen İstanbullular, kilisenin bulunduğu tepeye ulaşmak için büyük çaba sarf etti. Kalabalık nedeniyle içeri girmek isteyenler uzun süre kilise önünde beklemek zorunda kaldı. Tepede, güvenliği polis sağlamaya çalışırken, her yaş ve dinden yüzlerce kişi dua ederek mum yaktı. Kilisede dua edenler ayrıca, dileklerinin kabul olması için ağaçlara kurdele bağlayıp şeker dağıttı.

BİR ORTODOKS AZİZİ
Manastır Hıristiyanlar için kutsal olduğu kadar, Müslümanlar arasında da itibar gören yerlerden biri. Manastırda dua edenler, dileklerinin kabul olacağına inanıyor. Mucizeleri ile bilinen Aziz, bu nedenle her dinden insandan yüzyıllardır saygı görüyor. Ayrıca Ortodoks azizler içinde en çok ismi verilenlerden biri olarak tanınıyor. Ölüm yıldönümü olan 23 Nisan'da anılan Aziz Yorgo için asıl ayin, Ortodoks dünyası için önemli bir gün olan Paskalya'nın hemen ertesinde, pazartesi günü, Fener Rum Patrikhanesi'nde yapılacak.