kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tuncay Güney

Bombalar aynı elden

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK HABER MERKEZİ
Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney SABAH'a anlattı: Cumhuriyet, Ümraniye bombalarının babası aynı. Geçmişte sağcılar ve solculardan çıkan silahlar da birbirleriyle aynı seriydi..
Kanada'da yaşayan Ergenekon soruşturmasının merkezindeki isim Tuncay Güney, Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla, gerek Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaların, gerekse değişik yerlerde bulunan bombaların benzer seriden çıkmasının "normal" olduğunu söyledi. Tuncay Güney şöyle konuştu: "Bunların babası aynı, merkezi aynı olduğu için bu bombaların hepsi de aynı. Bunlar sadece bugün yeni çıkan bombalar değil. Geçmişte de böyle bombalar çıkmıştı. Ne yazık ki Türkiye'de sağcıların elinden 001 numaralı silahlar çıkardı. Solcuların elindense 002 numaralı silahlar çıkardı. Ne hikmetse seri numaraları hep aynıydı." Hizbullah'ı kastederek, "Bazı terör örgütlerinin elinden de silahlar çıkıyor" diyen Güney şöyle devam etti: "Geçmişte Hizbullah ve JİTEM'i deşifre eden Doğu Perinçek'ti. Bugün kendisi maalesef JİTEM'de yer almış, Hizbullah'ın patronu olarak gösterdigi Veli Küçük'le beraber hareket ediyor. Hizbullah, Doğu Perinçek ve Veli Küçük, Ergenekon şemsiyesi altında. Domino taşlarını yerlerine oturtmak lazım. Domino taşlarını yerlerine oturtursanız resmin tamamını görebileceksiniz. Bombalar, eylemler yeni değil. Sadece senaryo yeni."

ERGENEKON'DA DARBE
İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in Aydınlık Dergisi'nde kendisine saldırdığını belirten Güney "Saldırılarını durdurmazsa Ergenekon organizasyonunda, Veli Küçük'e nasıl darbe yaptığını anlatırım. Perinçek'in, Adnan Akfırat ve Serhan Bolluk ile Avrupa ve Fransa'da kimlerle ilişkide olduğunu anlatırım" dedi.