kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Onbaşı Habip Özkan Çavuş Tuncay Özdemir Çavuş Ersin Selimoğlu

Üç mayın patladı 4 şehit, 10 yaralı

Mehmet YALNIZAN-Menderes KARA / SABAH
Terör örgütünün yerleştirdiği mayınlar dün arazi taraması sırasında Hakkâri'nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde 4 askeri şehit etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Üç mayın patladı 4 şehit, 10 yaralı
Hakkâri'nin Çukurca ve Şemdinli ilçesi ile Şırnak-Uludere yolunda PKK'nın döşediği 3 ayrı mayının patlaması sonucu 4 asker şehit olurken 10 asker de yaralandı.

* ÇUKURCA: İlk hain saldırı haberi Hakkâri'nin Çukurca ilçesinden geldi. Dağlık kesimde arazi araması yapan askerlerden jandarma komando çavuş Ersin Selimoğlu şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit Selimoğlu için Bingöl'de düzenlenen törende acılı baba Mehmet Selimoğlu, "Kardeşin arayıp, 'Baba ağabeyim teskere aldı. Ben de yakında teskere alıp geleceğim' demişti. Ama sen geldin, o gelemedi" diye ağladı. Selimoğlu toprağa verildi.

* ŞEMDİNLİ: İkinci hain saldırı haberi ise bu kez Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinden geldi. Aktütün köyü yakınlarında teröristlerin yola önceden döşediği mayına basan operasyon timinde görevli jandarma komando uzman çavuş Bekir Atacan, jandarma komando çavuş Tuncay Özdemir ve jandarma onbaşı Habip Özkan şehit olurken asker de yaralandı. Şehit düşen Özdemir'in ağabeyi Alaattin Özdemir kardeşinin rüyasına girip, "Ben şahadete erdim. Merak etmeyin" dediğini söyledi.

* ŞIRNAK: Şırnak- Uludere Karayolu'nun Besta Taburu yakınlarında mayın taraması yapan ekipten de 3 asker yaralandı.
Haberin fotoğrafları