kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Hakaret serbest mi, değil mi?

Tayyip Erdoğan'a hakaret serbest mi, değil mi, şaşırdık kaldık. Daha önceki mahkeme kararlarına bakılırsa, serbest. Hemen hatırlatalım: Meselâ CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, şöyle demişti: "Sen kimin başbakanısın? Meşru olmak için bir emperyalist aferini almak için kalıptan kalıba giriyorsun. Bazen demokrat oluyorsun, bazen din bezirganı, bazen sahte laik. Kimlerin maşasısın, seni ipinde oynatanlar kimler?"
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi bu ifadeleri hakaret saymadı ve "kişinin üstlendiği görev ne kadar önemliyse, hakkında yapılan eleştirilerin de o kadar sert ve yoğun olacağını" söyledi.
Erkan Mumcu, Başbakan Erdoğan'ı, sahtekâr olmakla, kendi çevresine avanta vermekle, hırsızlık yapmakla, çalıp çırpmakla ve gözlülükle suçlamıştı. Geçenlerde Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Mumcu'nun siyasi eleştiri yaptığını söyleyerek, "bu cümlelerde hukuka aykırılık bulunmadığı" sonucuna vardı.
Öte yandan, gazeteci Erbil Tuşalp, sadece "Ülkede istikrar yok, başbakan ve adamları istikrarlı bir biçimde saçmalıyor" diye yazdı. Aynı Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, "Tuşalp eleştiri sınırlarını aştı" gerekçesiyle, 10 bin YTL'lik manevi tazminatı onadı.
Ben bu işin içinden çıkamadım. Başbakana hakaret serbest mi, yasak mı?