kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Onuncu Yıl Marşı

AK Parti'nin gençlik kolları toplantısında "10. Yıl Marşı" okunmuş. 27 Mayıs sürecinde, Gazi Osman Paşa Marşı, Demokrat Parti aleyhine sözleri değiştirilerek söylenirdi: "Olur mu böyle olur mu / Kardeş kardeşi vurur mu / Kahrolası diktatörler / Bu dünya size kalır mı?"
Cumartesi günleri, okullar hafta sonu tatiline girmeden önce, İstiklâl Marşı'nı takiben Gazi Osman Paşa Marşı'nın hep bir ağızdan okunması adet haline gelmişti. Ben, her defasında aynı şeyi yapardım. Dame de Sion'un taş avlusunda, İstiklâl Marşı sonrasında, Gazi Osman Paşa Marşı başlayınca, töreni gürültülü bir şekilde terk ederdim.
Onuncu Yıl Marşı'na hasmane bir tavır takınmaya elbette gerek yok. Ama unutmayalım ki, bu marşa, 28 Şubat'ta farklı bir anlam yüklendi. "Dinci tehlikeye" karşı söz konusu marş, ulu orta her yerde söylenmeye başlandı. Duyguları, marşla ifade etmenin Hitlervari militarist bir görüntü yaratması bir yana, AK Parti gençlik kollarında seslendirilmesinin ayrı bir sakıncası daha var: İlkesizlik veya takiyyecilik intibaının doğması. Kimse, "Bravo gençler, işte şimdi size güvenmeye başladık" demeyecek. Aksine, haydi "belkemiksiz" demeyelim; fakat en azından "takiyyeci" görüntü ağır basacak.
Bu yaranma duygusuyla hareket ederseniz, postu asıl o zaman deldirirsiniz.