kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mönüsünde özel mamalar içinde oyun odası var

ECE SARUHAN
Bağdat Caddesi'ndeki Zuzu Cafe-Restaurant, çocuklarıyla birlikte gidecek mekan arayanların yeni uğrak yeri. Mönüsünde taze mamaların yer aldığı restoranda, oyun odası hatta tiyatro salonu var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mönüsünde özel mamalar içinde oyun odası var
Çocuklarıyla birlikte yemek yiyip, vakit geçirecek mekan bulamamaktan yakınan ebeveynler, artık soluğu Bağdat Caddesi'ndeki Zuzu Cafe-Restaurant'da alıyor. Bir yıl önce açılan Zuzu; rengarenk dekorasyonu, bahçesindeki çocuk parkı, içindeki oyun odası ve tiyatro salonuyla; büyükler için soluklanabilecekleri, minikler içinse yemekle oyunun keyfine birarada varabilecekleri bir mekan niteliği taşıyor.

Ayrılmak istemiyorlar

Zuzu'yu, iki kız kardeş Eslin Sinan ve Selin Gatenyo işletiyor. İkisi de anne olan kardeşler, "Çocuklarımızla gidecek restoran bulamıyorduk. Çevremizde de bu dertten mustarip çok fazla anne-baba olduğunu görünce, burayı açmaya karar verdik" diye konuşuyor. Mekanın mönüsünde dünya mutfaklarından lezzetlerin yanı sıra, çocuklar için özel olarak hazırlanan sebze çorbaları, meyve püreleri ve taze mamalar da yer alıyor. Eslin Sinan'la konuşmamız çocukların şen kahkahaları ve zaman zaman da annelerine yaptıkları 'Ben buradan gitmek istemiyorum' şeklindeki çıkışlar eşliğinde akıp gidiyor...

* Böyle bir konsept oluşturmaya nasıl karar verdiniz?
Benim 4 yaşında bir kızım var. Onu büyütürken birçok kafeye giremezdim. Çoğu yerde onu oturtacak mama sandalyesi bile bulamazdım. Sigara dumanı ve kalabalıktan çok rahatsız olurdum. Sonra çevremdeki birçok ebeveynin çocuklarıyla birlikte gidip rahat edecek yer bulamamaktan şikayetçi olduğunu gördüm ve bu eksikliği gidermek istedim. Bu şekilde açtık Bağdat Caddesi Zuzu'yu. Burası hem kafe, hem de restoran. Anneler, daha nadir olarak da babalar burada yemek yiyip muhabbet ederken, çocukları oyun odasında oynuyor. Akılları çocuklarında kalmıyor çünkü onlarla ilgilenen bakıcı ablalar var.

Sigara dumanı yok!
* Nasıl bir sistem işliyor burada?
Burası bir çocuk yuvası ya da eğitim amaçlı bir yer değil. Kafe-restoran sistemi işliyor. Çocuklu aileler yemek yemeye ya da çay içmeye geliyorlar ama çocuklarını bize emanet edip gitmiyorlar. Onlar karı-koca yemeklerini yerlerken, çocuklar da oyun oynuyor ya da bakıcı ablaların gözetiminde yemek yiyor. Anneler çocuklarını yedirmekle uğraşmıyor. İçeride sigara da içilmiyor. Üst katta tiyatro salonumuz var. Her ay gösteriler düzenliyoruz. O salonda çocuklar çizgi film de izliyor. Oyun odamızdaki tüm oyuncakları anaokullarına satış yapan oyuncakçılardan alıyoruz.

* Burası her gün açık mı? Yemek parasının yanında, çocuklardan oyun ücreti de alıyor musunuz?
Her gün sabah 09.00'dan akşam saat 21.00'e kadar açığız. Tabii doğum günü kutlamaları gibi özel zamanlarda kapanış saatimiz sarkıyor. Hafta arası genelde anneler ve çocukları geliyor. Burası sadece çocuklara değil, çalışmayan annelere de sosyalleşme imkanı veriyor. Hafta sonları kahvaltılarımız oluyor. 1-8 yaş grubu çocuklar geliyor genelde. Hafta sonları çok kalabalık oluyoruz ve yerimiz çok büyük olmadığı için rezervasyonla çalışıyoruz. Hafta içi yemek yemeseler, sadece çay-kahve içseler bile oyun ücreti almıyoruz. Hafta sonları kalabalık olduğumuz için yalnızca çaykahve içmeye gelenlerden saat başı15 YTL alıyoruz. Yemek yendiği zaman kesinlikle para almıyoruz.

Mickey'li tost favori!
* Mönünüzde neler var?
Dünya mutfağından lezzetler var. Yemeklerimizin ilginç adları var. Kahvaltımız 'Uyandırtan Güzel' adında. En sevilen tatlılarımız, 'Zuzu Yıkılıyor', 'İyi Bir Gün' ve 'Kalbe Giden Yol'... Hamburger köftelerimizi bile kendimiz yapıyoruz. Mönümüz tamamen el yapımı.

* Çocuklar en çok ne yiyor?
Mickeyli tost ve 'Mickeyli Leyla'ya bayılıyorlar. Köftelerimizi seviyorlar. Mama servisimiz de var. Müşterilerimiz mönüden ister et yemeği seçsinler, ister sebze yemeği bunları blenderdan geçirip bebeğe sunabiliyoruz. Meyve salatasını da blenderdan geçirip mama şekline getirebiliyoruz. Taze meyve pürelerimiz ve mamalarımız da var yani. Mönümüzde olmayan mamaları bile yaptığımız oluyor. Tel: 0216 361 20 63
Haberin fotoğrafları