kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

Yeni jönümüzü bulduk galiba!

Birkaç haftadır Kürşat Başar'ı Hatırla Sevgili dizisinde doktor rolünde izliyorum. İlk gördüğümde şaşırdım, 'geçici bir rol' diye düşündüm. Zira ünlü yazarın bu işlere hiç sıcak bakmadığını, kendini göstermekten pek hoşlanmadığını biliyorum. Ama yok! Bakıyorum her hafta, kısa da olsa gayet cool rol kesiyor! Yakışmış da, herkesten de övgüler duyuyorum. Dayanamadım aradım; yeni jönümüzle mini bir telefon röportajı yaptım...
* Çok merak ettim, nasıl oldu da Hatırla Sevgili'nin oyuncu kadrosuna dahil oldun? - Senaristleri yakından tanıyorum, bir senedir uğraşıyorlardı oynamam için... Sonunda rolü yazıp gönderdiler, ben de kabul ettim. Çünkü çok düzgün bir dizi.

* Sürpriz oldu herkes için ama... - Özellikle gizli tuttum. Beğenmezsem kendimi, kimse duymadan bırakırım diye düşündüm.

* İyi de sen oyunculuğa ne kadar zamandır sıcak bakıyordun? - Bakmıyordum ki! Uzun zamandır teklifler geliyordu ama hep başrol teklif edildi. Bu da çok iddialıydı benim için. Böyle ufak bir rolle başlayayım istedim ısrar da edilince. Zaten 10 bölüm sonra bitiyor dizi biliyorsun, o yüzden kabul ettim.

* Bildiğim kadarıyla ilk kez oynuyorsun, değil mi? - Evet ilk kez!

* Sevdin mi peki oyunculuğu, devam etmeyi düşünüyor musun? - Yapabilirim tabii. Eğlenceliymiş! Çoğunlukla Ayda Aksel'le karşılıklı oynadığımız için o da beni çok rahatlatıyor. Bir de biliyorsun ben değişik işler yapmayı, denemeyi seven biriyim.

* E o zaman, sektör yeni jönünü buldu diyebilir miyiz? - Sakın ha, öyle şeyler yazma! (kötüyüm ben, kötüyüm!)

*
Kıbrıs'la ilgili bir dizi projen vardı; ne durumda o? - 1963-1974 yılları arasındaki Kıbrıs'ı anlatan bir senaryo yazıyorum. Elveda Rumeli ekibinden Serdar Akar ve Tarkan Karlıdağ ile çalışıyoruz. Çok büyük bir proje. Eylül ayında yayınlanacak ama kanalı henüz belli değil.

* Sen de bir bir dizi senaryosu yazan edebiyatçıları mı izledin? - Dizi senaryosu yazmak için yola çıkmadım ama buna dönüştü. Benim derdim bu hikayeyi bir şekilde anlatmaktı, önceliğim hikayeydi yani.

* Ya yeni kitap? - Kafamda var bir şeyler ama henüz başlamadım.