kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sevdiğim işi yapıyorum ve karşıma hep iyiler çıkıyor

'Bıçak Sırtı' dizisinin 'Nisan'ı Melisa Sözen: 14 yaşında oyunculuğa başladım ve tek bildiğim, bu işi ne kadar çok yapmak istediğimdi. Şanslıyım ki çoğunlukla karşıma istediğim işler çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sevdiğim işi yapıyorum ve karşıma hep iyiler çıkıyor
Türk Sineması'nın yetenekli genç oyuncuları arasında yer alan Melisa Sözen, "Bu işi çok seviyorum ve şansıma karşıma hep güzel işler çıkıyor" dedi. Harpers Bazaar dergisinden Şebnem Kırmacı'nın sorularını yanıtlayan Sözen, hakkında bilinmeyenleri anlattı.

* Oyuncu olmaya karar verdiğinizde, ulaşmak istediğiniz yer neresiydi? Ya da hayal ettiklerinizle yaşadıklarınız örtüştü mü? Bu işe ilk başladığımda 14 yaşındaydım ve aklımda herhangi bir kariyer planı yoktu. Tek bildiğim, bu işi ne kadar çok yapmak istediğimdi. İşin içine girdikçe, tabii ki hevesimi kıran ve beni yoran şeyler oldu. Zamanla gitmek istediğim yolun yönünü buldum ve şanslıyım ki çoğunlukla karşıma istediğim işler çıktı.

HER ŞEY RUTİNE BİNİYOR
* Bugüne kadar mesleğiniz adına attığınız en büyük adım sizce ne? Attığım en büyük adım, oynamaya yani oynarken cepten yemeye veya kolaya kaçmaya başladığım anları fark etmem oldu. Özellikle dizide çalışırken her şey bir rutine biniyor ve bir süre sonra belli bir matematiği oturtmuş oluyorsunuz. Zorlandığım zamanlarda kolaya kaçtığımı fark ettim ve bunu anladığım zaman başa dönüp kendimi zorlamaya başladım.

* Dizi oyunculuğu, sizin için külfet mi, yoksa severek mi yapıyorsunuz? Bu işte içinize sinmeyen neler var? Dizide çalışmanın zor yanı, bir haftada bölüm yetiştirmek zorunda olduğunuz için çekim sırasında birçok şeyden fedakarlık yapmanızın gerekmesi... Bu da çalışma şartlarının kalitesini aşağı çekiyor, oynadığınız karakterin bölümler ilerledikçe başına neler geleceğini, değişimlerini önceden bilemiyorsunuz. Uzun soluklu bir diziyse, çoğu zaman hikaye kendini tekrar edebiliyor. 'Bıçak Sırtı', bu ezberi bozduğu için kendi adıma çok şanslıyım.

KENDİME SIFAT ARAMADIM
* Son yıllarda, dizi sayısındaki artışla birlikte çok fazla genç oyuncu çıktı sahneye. Bu kalabalığın arasında farklı bir duruşunuz olduğunu düşünüyor musunuz? Ben sadece bu işi çok seviyorum ve karşıma hep güzel insanlarla çalışma fırsatı çıkıyor. Birçok yeni iş yapılması ve birçok genç oyuncunun sahne alıyor olması bence risk değil, aksine birlikte çalışmak için fırsat.

* Hep geleceğin büyük yıldızlarından biri olduğunuza dair yorumlar yapıldı. Buna ne kadar katılıyorsunuz? Sizin gözünüzde, genç nesil oyuncular arasında yükselenler hangileri? Yaptığım şeyi sevdiğim için yapıyorum. Buna bir sıfat bulmaya çalışmadım hiç. Beraber çalışmayı istediğim birçok insan var, çoğu da arkadaşım zaten. İsim vermekten rahatsız oluyorum, çünkü muhakkak unuttuğum birileri oluyor.

* Oynadığınız sinema filmleri arasında, size farklı bir tecrübe yaşatan ya da bir şeyler keşfetmenizi sağlayanlar var mı? Ekip ruhunu yakalayabildiğimiz, işe aynı amaçla yaklaşabildiğimiz yani takım olduğumuz işlerin yeri bende ayrı.

KAÇMADIYSAM MUTLUYUM

* Ödül almak hedefleriniz arasında mı? Ödülün sizi farklı bir noktaya taşıyacağını düşünüyor musunuz? Daha 15 yaşındayken, Ankara'da yapılan Büyülü Fener Film Festivali'nde, 'Bana Şans Dile' filmi ile 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü almıştım. Film tamamlandıktan iki sene sonra, Ara Cafe'de arkadaşlarımla otururken telefonum çaldı ve ödül aldığımı söylediler. Önce birileri benimle dalga geçiyor sandım, telefondaki kişiyle de o tonda konuştum. Doğru olduğunu anlayınca çok şaşırdım. Açıkçası o ödül beni hiçbir yere taşımadı. Sadece birilerinin yaptığım şeyi beğenmiş olması beni çok mutlu etti. Ama tabii ki bu ödülden sonra fark edilmek de beni çok mutlu eden bir şey oldu.

* Sizi kariyerinizde hayal kırıklığına uğratan ya da mutlu eden anlar hangileri? Hayal kırıklığına uğratan anlar bende kalsın. İçimde setten kaçıp gitme isteği uyanmıyorsa, çalıştığım işte mutluyumdur...

* Bir sinema filminde en önemli etken sizce nedir? Benim için önce yönetmen ve senaryo geliyor. Yönetmene güvenmek yani aynı noktadan bakmak ve sete başlarken hikaye ile oynadığım karaktere dair kafamda soru işareti kalmaması, her şeyden daha önemli.

* Çalışmak dışında, normal hayatınızda nasıl bir ritminiz var? Çalışmadığım zamanlarda, görüşemediğim arkadaşlarımla oluyorum genelde. Bu sıralar dizi seti tüm vaktimi aldığından, günlük rutinimden uzaklaşmış durumdayım. Genelde alışveriş meraklısı değilim. Ancak çok beğendiğim bir şey olduğu zaman, özel olarak onu bulmaya çalışırım. Kuaför, cilt bakımı gibi şeylere de çok vakit ayırmıyorum açıkçası. Sadece gerekli olduğu zamanlarda başvuruyorum. Doğal olmaktan yanayım.
Haberin fotoğrafları