kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ORİJİNALİ GİBİ Köşkte, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın balmumu heykeli de sergilenecek. Zübeyde Hanım 1924 yılında Latife Hanım Köşkü'nde ölmüştü.

Latife Hanım'ın köşküne taşındı

AA
Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Atatürk'ün balmumu heykelini Latife Hanım Köşkü için yaptı..
Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Kemal Atatürk'ün Latife Hanım ile tanıştığı yıllardaki görüntüsünü yansıtan ilk balmumu heykelini, Karşıyaka'daki Latife Hanım Köşkü için yaptı. Köşkte, Zübeyde ve Latife hanımların ilk balmumu heykellerinin de sergileneceği açıklandı. Büyükerşen, daha önce Londra'daki Madam Tussauds Müzesi'nde sergilenen Atatürk'ün balmumu heykeli yapımında çalıştığını, Anıtkabir, Kayseri, Samsun, İnebolu ve Harp Akademileri için de Atatürk'ün balmumu heykelini yaptığını belirtti. Latife Hanım ve Zübeyde Hanım'ın balmumu heykellerinin de Türkiye'de ilk defa yapıldığını kaydeden Büyükerşen, her heykelin yapımının 2.5 ay sürdüğünü, Eskişehir'de hayat verdiği heykellerin, daha sonra İzmir'e getirildiğini ve köşke yerleştirildiğini söyledi.

SON GÜNLERİNİ GEÇİRDİ
Karşıyaka'daki köşkün özel bir anlamının bulunduğuna dikkati çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Zübeyde Hanım'ın son günlerini geçirmesi için Latife Hanım'ın evi çok uygun bulunmuş. Burası Karşıyaka'daki son tarihi eserlerden biriydi'' dedi.
Haberin fotoğrafları