kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Geçen yıl 1 Mayıs'ta kutlamaları Taksim Meydanı'na taşımaya yönelik eylemler, polisin sert müdahalesiyle sonuçlanmıştı.

1 Mayıs tatil oluyor

ANKARA
Bugün Bakanlar Kurulu'nda 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi gündeme gelecek. Kurul, idari izin kararı alarak 1 Mayıs'tan önce sorunu çözebilir..
İLİŞKİLİ HABERLER
1 Mayıs tatil oluyor
Ankara'da bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nda 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi konusunda bir karar alınması bekleniyor. Erdoğan'ın Katar ziyareti nedeniyle 2 haftadır toplanmayan Bakanlar Kurulu'nun en önemli gündem maddelerinden birini 1 Mayıs'ın resmi tatil günü olarak ilan edilmesi olacak. AKP'li Agah Kafkas'ın 1 Mayıs'ın "Birlik Ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması ve tatil ilan edilmesini istemesi CHP tarafından da olumlu karşılanmıştı.

YASAL DÜZENLEME YETİŞMEZ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs'ın emek günü olarak kutlanmasına olumlu bakarken, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ilgili yasanın 1 Mayıs'tan önce çıkabileceğini belirtmişti. Emek örgütlerinin ısrarlı taleplerinden biri olan 1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesinin önünün açılabilmesi için "Ulusal Bayram ve Genel Bayramlar Hakkında Kanun" da değişiklik yapılması gerekiyor. Değişikliğin 1 Mayıs'a kadar yetişmesi çok zor, ancak Bakanlar Kurulu'nun idari izin kararı alarak bu 1 Mayıs'ı tatil ilan edebileceği belirtiliyor. Kurulda, 1 Mayıs'ın yanı sıra çalışma yaşamına dair bazı düzenlemelerin de gündeme gelmesi bekleniyor. Erdoğan bugün AKP Merkez Yürütme Kurulu'nu da toplayacak. Kapatma davasının ardından AKP'nin hukukçu kurmayları tarafından hazırlanan parti kapatmaları zorlaştıran anayasa değişikliğiyle ilgili raporun kurulda Başbakan Erdoğan'a sunulması bekleniyor.