kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baykal, Ahlatlıbel tesislerinde stres attı.

"Terörü sen sahiplendin DTP'yi eleştiremezsin"

Şenol ATEŞ ANKARA
"Kamer Genç'in dövülmesi utanç verici" diyen Deniz Baykal, AKP milletvekillerine destek çıkan Başbakan Erdoğan'a "Meclis'te yaşananlar bir terördür. Terörü sahiplendiniz siz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Terörü sen sahiplendin DTP'yi eleştiremezsin"
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu'nda Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç'e saldırmalarına destek çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan'a çok sert çıktı. Baykal, Erdoğan'a "Terörü sahiplendin sen, terörü kınamadı diye DTP'yi eleştirmeye hakkın yok" dedi. Baykal, şu mesajları verdi:

SALDIRI MARUZ GÖRÜLDÜ
*
Başbakan bir süredir birlik, beraberlik ve kardeşlik doğrultusunda söylemlerde bulunuyor, açılım yapıyordu. Bu açılım dönüp dolaşıp Kamer Genç'e toplu saldırı olarak geldi.

* Herkesin bu olaydan derin üzüntü duyması, mahcubiyet ifade etmesi, ilgililerden özür dilemesi, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için tedbir düşünmesi gerekirken, Başbakan yapanları desteklemiştir. Saldırı mazur görülmüş, demokratik hakkını kullananlar şiddet kullanma ithamının hedefi yapılmıştır.

* Sen demokrat falan değilsin. Siz düşüncesinden dolayı adam döven insanlarsınız. Meclis'te yaşananlar bir terördür. Terörü sahiplendiniz siz. Terörü kınamadı diye DTP'yi eleştirmeye ne hakkın var? Onu söyleme o zaman.

* Yaptıkları değişiklik, Avrupa'nın isteğini karşılamaz. Tam bir şaşkınlık içindeler. Başbakan yetkinin cumhurbaşkanında olması gerektiğini söylemişti. Sonra komisyonda bakana veriliyor. Avrupa'nın dayattığını yapıyorlar ama ne yaptıklarını bilmiyorlar. "Bakanlar Kurulu'nda, partinin yetkili organlarında konuştuk" diyorlar ancak teklif olarak getiriyorlar. Tasarı olarak getiremediler, çünkü o zaman değişik yerlerden devletin farklı kurumlarından görüş almak zorunda kalacaklardı. Tam bir fiyasko.

SLOGANLAR HAZIR
CHP'nin hafta sonu yapacağı kurultay için kullanılacak sloganlar da belirlendi. Bugün akşamdan itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir ağırlıklı olarak otobüs duraklarındaki panolarla birlikte yaklaşık 2000 billboard'a asılacak afişlerde Baykal'ın fotoğrafı yanında "Ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün", "Cumhuriyeti kuranlar elbette cumhuriyete sahip çıkarlar", "Görevimiz aş dağıtmak değil, aç bırakmamaktır" sloganları yer alacak.