kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Üç ayda iki ton et 500 litre sos bitti

Nişantaşı'nın merkezinde, City's AVM'nin içinde, beşinci katta yer alan ünlü Fransız restoranı 'L'Entrecote de Paris', hem mönüsüyle hem de dekorasyonuyla ilgi çekiyor. Öyle ki, restoranda açıldığı 18 Ocak'tan bu yana iki ton et, 500 litre sos satılmış. Mekanın ortaklarından Serhat Bilgili de geçenlerde şu örneği anlattı: Orta yaş üstü bir çift gelip, "Biz 15 yıl Paris'te yaşadık ve orada 'L'Entrecote'un müdavimiydik. Türkiye'de açıldığını duyunca çok merak ettik. 'Acaba o lezzeti bir daha tadabilir miyiz?' diye, kalkıp geldik" demişler. Bilgili, "O kadar beğenerek yediler ki hem salatayı hem de antrekotu... Servisin de karşılaştırılamayacak kadar iyi olduğunu söylediler" diyor.

YAZIN KURUÇEŞME'DE!
Fransa'da popüler olan bu restoranın Türkiye ayağı, Serhat Bilgili ve Mehmet Hasbutçu ortaklığında açıldı. Paris'teki 'L'Entrecote Restaurant'tan antrekot sosun 10 yıllık isim ve kullanım hakkı alındı. Mönüde dokuz ayrı çeşitte salata, 'Cheese Plate', 'Soğan Çorbası' gibi aperatifler, 'New York Steak', 'T-Bone Steak', 'Lamb Chops' gibi et seçenekleri mevcut.... 'L'Entrecote de Paris', yazlık mekan olarak Kuruçeşme'de Boğaz'a iniyor. 'Sapphire'in üst katında hizmet verecek olan restoran, 20 Mayıs'ta açılacak.