kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altıntop kardeşlerin 1 milyon YTL'si eski aşka mı gitti?

Orhan YURTSEVER Canan YILMAZ / SABAH
Altıntop kardeşlerin, 1 milyon YTL'lerini almakla suçladığı C.A.A.'nın da, eski sevgilisi tarafından dolandırıldığı iddia edildi. Suçlanan kadın ise kendini savundu: Sözleri çelişkili..
Almanya'da top koşturan Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin, Milli Takım primlerinin yattığı banka hesaplarındaki toplam 1 milyon YTL'yi boşalttığı öne sürülen C.A.A.'nın, bir yıl birlikte yaşadığı sevgilisi Naci Levent Nayman tarafından dolandırıldığı iddia edildi. Bu da, "Altıntop kardeşlerin parası eski sevgiliye mi gitti" sorusunu akıllara getirdi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın iddianamesinde, şikâyetçi C.A.A ile şüpheli Naci Levent Nayman'ın Nisan 2006'da tanıştıkları ve bir yıl aynı evde kaldıkları belirtildi. Bu süre içinde Nayman'ın, C.A.A'nın bankacılık şifrelerini öğrenerek, kendi cep telefonu faturalarını ödediği ve Yavuz E. isimli kişi adına 2 bin 300 YTL havale gönderip, bu kişiden motosiklet satın aldığı ileri sürüldü. Nayman'ın 1 yıl 3 aydan 6 yıl 3 aya kadar hapsi istendi. Ancak mahkeme, dosyayı yetkisizlik kararıyla Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

KİM NE KADAR VERDİ?
Altıntop kardeşlerin suçlamalarını reddeden ve SABAH muhabirine konuşan C.A.A., Hamit Altıntop'un çelişkili ifadelerde bulunduğunu ileri sürerek, "Önce kendisine ait hesaplardan sonradan haberdar olduğunu, kendisinden habersiz havaleler yapıldığını iddia etti. Ancak daha sonra parayı, 'yardım amaçlı' transfer ettiğini kabul etti" diye konuştu. Futbol Federasyonu'nda geçen yıla kadar yönetim kurulu asistanı olarak görev yaptığını anlatan C.A.A., 2004 yılında hastanede tanıştığı lenf kanseri hastası bir erkek çocuğa yardım için, milli futbolcularla temasa geçtiğini ve yardım miktarının 1 milyon YTL olmadığını da ileri sürerek, 2004-2007 arasında Emre Aşık'ın 300, Hakan Ünsal'ın 500, Bülent Korkmaz'ın 3 bin, Emre Belezoğlu'nun da 11 bin YTL tutarında yardımda bulunduğunu söyledi.

'İZİNSİZ PARA ÇEKİLDİ'
Halil ile Hamit Altıntop kardeşler, banka hesaplarından kendilerinin izni olmadan para çekildiğini belirterek, Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuştu. Savcılık ise, yetkisizlik kararıyla dosyayı Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na göndermişti. Şişli Cumhuriyet Savcılığı ise konunun araştırıldıktan sonra kendilerine gönderilmesi gerektiğini bildirerek, dosyayı iade etmişti.
Haberin fotoğrafları