kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ruslar %20 daha pahalıya tatil yapacak

Yeni Haber
Son yıllarda gelişen ekonomik seviyeleri nedeni ile yurtdışına daha fazla giden Ruslara bu sezon yüzde 15-20 arasında değişen oranlarda daha pahalı olacak.

Gerekçe hava ulaşımı ve otel fiyatlarındaki artış. Ortalama paket turların bin 500 dolar seviyesine çıkması bekleniyor. Ancak bu yıl erken rezervasyonların geçen yıla göre yüzde 50 arttığı da gelen bilgiler arasında.

Rusya'nın iş dünyası gazetesi RBK Daily'e açıklamada bulunan Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Tyurina, Türkiye'de tatil yapmanın pahalanacağını, nedeninin de uçak biletlerinin pahalanması ve aşırı talepten kaynaklanan otel fiyatlarındaki zam olduğunu söyledi. Uçak biletlerinde yüzde 20 civarında artış gerçekleştiğini kaydeden Tyurina otel fiyatlarında da yüzde 25-30 arasında bir zam beklediğini açıkladı. Uzmanlara göre bu artış ruble karşısında zayıflayan dolar kurundan kaynaklanıyor.

Türkiye her yıl 2 milyondan fazla Rus turist ağırlıyor. 2007 yılında 2,5 milyonla Rus turistler Alman turistlerden sonra ikinci sırada yer almıştı. Rusya'da temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay önümüzdeki bir kaç yıl içinde bu rakamın ikiye katlanması hedefini belirlemişti. Rusya ile Türkiye'nin iyi ilişkiler içinde olduğunu kaydeden Günay, Ruslar'ın artık çok gezdiğini, sadece yazları Antalya değil, diğer zamanlarda da İstanbul ve diğer tarihi, turistik şehirlere beklediklerini ifade etmişti.

Türkiye tanıtımı için bu yıl 140 milyon dolar harcanacak. Bu rakamın 13 milyon doları da Rusya'da Türkiye'nin tanıtım projelerine ayrılacak.

(CHA)