kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Anadolu Buluşmaları’nın 13’üncüsü için Mardin’deydi.

Koç, GAP bölgesine 5 yılda 84 milyon dolar yatıracak

Ekrem ARSLAN SABAH
Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, GAP bölgesinde Tat Konserve ile atılım yapacaklarını ve bölgeye 5 yılda 84 milyon dolar yatıracaklarını söyledi..
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, GAP bölgesi için çok önemli bir atılımı, gıda sanayinde Tat Konserve ile gerçekleştireceklerini, 5 yılda bölgeye 84 milyon dolarlık yatırım yaparak 1 milyon ton domates üretir ve işler hale geleceklerini bildirdi. Koç Topluluğu tarafından, farklı bölgelerdeki Koç bayileri ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmak ve fikir üretmek amacıyla düzenlenen Anadolu Buluşmaları'nın on üçüncüsü, Mardin'de gerçekleştirildi. Mustafa Koç, bayilere, "İçinde yer aldığınız bölgenin koşulları sizlerin başarılarını daha da değerli kılıyor" diyerek, bölgesel dengesizliğin Türkiye'nin yapısal sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

REKABETİ DAHA ÇOK HİSSEDECEĞİZ
Koç, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'muz varsa biz varız. Koç Grubu olarak en az 50 yıldır bu bölgede varız. Bayiliklerimizle, acentelerimizle, yetkili servislerimizle varız ve büyüyerek var olmaya devam edeceğiz" dedi. GAP bölgesi için çok önemli bir atılımı da gıda sanayinde Tat Konserve ile gerçekleştireceklerini belirten Koç, "2008 yılında 130 bin ton domates üretimini hedefliyoruz. Önümüzdeki 5 yılda bölgeye 84 milyon dolarlık yatırım yaparak 1 milyon ton domates üretir ve işler hale geleceğiz. Urfa'daki Harranova tesisimizi Avrupa'da birinciliğine taşıyacağız" diye konuştu. Koç, bölgeden yıllık 150 milyon dolarlık domates ürünü ihracatı yapacaklarını söyledi. Koç Holding Üst Yöneticisi Bülent Bulgurlu ise, dünyada ABD emlak piyasasında yaşanan krizin kredi piyasası üzerindeki etkilerinin ve artan petrol fiyatlarının 2007 yılına damgasını vuran olaylar olduğuna değinerek, "Önümüzdeki dönemde, küresel rekabet şartlarının etkilerini daha da fazla hissedeceğiz. Stratejilerimizi bu şartlara en iyi uyumu sağlayabilecek şekilde planlıyoruz" dedi.