kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu yıl denize tangayla gireceğim

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Siz kaç yaşında ilk diyetinizi yapmaya başladınız?
Sanıyorum ilk diyetimi 16 yaşında filan yaptım. Ergenlik dönemi kilolarımı kendi kendime vermeye karar verdim. İnat ettim; 13 kilo verdim. O yıllarda bile diyetimi yaparken gofretimi ihmal etmiyordum. Çocukluğumdan beri abur cubura karşı koyamam. Hani içki görünce alkoliklerin elleri titrer ya, benim de çikolata görünce elim ayağım titrer. Çikolata ve gofret yemek için uykumdan uyandığımı bilirim.

* Kaç kere diyet yaptınız?
10 kere yapmışımdır. Ufak tefek başlayıp da bozduklarımı hiç saymıyorum zaten. En az 10 kere ciddi diyet yaptım.

AYDA 10 KİLO ALIRIM

* Hızlı mı kilo alıyorsunuz?
Bir ayda 10 kilo aldığım bile oldu. Bir dönem bizim evin içi pastane gibi çalışırdı.

* Neden kilo alıyorsunuz?
Ailenin içinde adım 'koala'dır. Ben hareket etmeyi sevmem, rahatıma düşkünüm. Korkunç tembelim. Bunun nedeni assolist olmam değil, 5 yaşından beri tembel bir yapım var. Herkes bir şey yapsın. Biri saçımı tarasın, biri çorabımı giydirsin. Ben banyodan sonra saçını taramaya üşenen bir kız çocuğuydum. Zayıflamam imkansızdı; elim kolum bir türlü kalkmazdı.

GERÇEKTEN FİT'İM!

* Şu anda gayet formdasınız. Bu kadar fit olduğunuz başka bir zaman oldu mu?
6 senedir olmadı. Son yıllarda ilk defa bedenimi güzel hissediyorum. 15 senedir spor yapıyor gibiyim. Erken uyanıyorum. Köpeklerimle dans ediyorum. Merdiven çıkıyorum. Hayal kuruyorum. Kaldığım otelden yürüyerek, plajdan denize girmek istiyorum. Dünyadaki bütün sanatçıların selüliti var, dünyadaki bütün şöhretlerin muhakkak bir yerlerinde bir falsoları var. Kiloyu atmak gerekiyor. Kiloyla yaşamak gerekmiyor. Bu sene tekneden değil, kıyıdan denize gireceğim. Yıllardır bıktım tekneden gizli saklı denize girmekten. Teknenin bir tarafında biri paparrazi avına çıkıyor, biz de görünmeden denize giriyoruz. Hayal kuruyorum, yürüye yürüye denize gideceğim diye. Kocam tanga giymeme izin vermiyor ama ben yine de bu hayali kuruyorum.

* Aletli zayıflama yöntemleri çok pahalı. Parası olmayan kadınlara ne önerirsiniz?
Bu yöntemler daha çok çalışan kadınlar için ideal. Ev hanımları, bu aletlerin etkisini hareketle de sağlayabilirler. Onların çok vakti var. Bu yüzden bol bol yürüsünler saat 18.00'den sonra sakın yemek yemesinler. Eğer cok acıkırlarsa, kayısı ile badem ya da meyve yesinler. Kadınlar kendilerine çok dikkat etsinler. Vücutları toparlanmaya başlayınca zaten diyet konusunda da kendilerine sınır koymaya başlayacaklardır.