kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İtalyan aileye Türkiye daveti

Hülya KARABAĞLI ANKARA
ÖDP milletvekili Ufuk Uras, öldürülen Pippa Bacca'nın ailesini Türkiye'ye davet etti. Kültür Bakanı Günay da "Acıları soğusun çağıracağız" dedi..
ÖDP Başkanı, İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, İtalyan sanatçının vahşetiyle sonuçlanan ve peş peşe sıralanan cinayet olaylarının adını koydu: "Toplumsal cinnet halimizi sorgulamamız gerekir.Ya kendimizle yüzleşeceğiz. Ya da işi yüzsüzlüğe vuracağız. Maço erkek değerlerine karşı mücadele etmeliyiz." "Kadına yönelik şiddet konusunda 127 ülke arasında 121'nciyiz. Yani en kötü durumdayız. En yoğun şiddet uygulayan ülke konumundayız. Bunlara baktığımızda, toplumun dokusunda çözülme, toplumsal bir çürüme ile karşı karşıyayız" diyen ÖDP lideri Uras, cinsiyetçi ve giderek şiddete yatkın toplum olma konumundan nasıl kurtulacağımıza ilişkin soruya, "Maço erkek değerlerine karşı mücadele edilmesi gerekiyor" yanıtı verdi.

AİLEYE DAVET
Pippa Bacca'nın ailesini Türkiye'ye davet eden Uras, "Bu yaz gelmelerini istedim. Kendilerine, dava sürecini yakından izleyeceğimizi söyledim. Biraz moral verdik" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da "Ferdi bir olay. Herhangi bir yerde olabilirdi. Dünyanın her yerinde ferdi yanlışlar olabilir. Ailesi çok olgun bir davranış sergiledi. Acıları soğuduktan sonra Türkiye'ye davet edeceğiz" diye konuştu. Günay sanatçıya koruma verilmesi konusunda ise "Bunu o da istemezdi" dedi.
Haberin fotoğrafları