kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

İşkembe çorbası
İşkembeyi limonlu sıcak suda 2 saat bekletin. Üzerini bıçakla kazıyarak bol suda yıkayın. Düdüklü tencereye bol su ve işkembeyi koyun ve 30 dakika pişirin. Tencereyi soğuttuktan sonra işkembeyi tencereden alın, et tahtasında küçük küçük doğrayın. Ayrı bir kasede un, yumurta, yoğurt, tuz, limon suyunu iyice çırpın. Üzerine bir kepçe çorba suyu alarak ılıtın. Ayrı bir tencereye aldığınız işkembe suyuna hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Doğradığınız etleri de ilave edin ve 15 dakika daha kaynatın. Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi karıştırarak hazırladığınız sosla birlikte çorbayı sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
1 kilo işkembe
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet yumurta
* 2 adet limon
* 3 diş sarmısak
* 1 kahve fincanı sirke
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz
* karabiber
* Yeterince su