kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Krom 600 dolar oldu, Kurmel madenine yatırıma koştu

Krom fiyatlarının 600 dolarlara çıkması Saray Halı'nın patronu Necati Kurmel'e krom yatırımlarını artırma kararı aldırdı. Kurmel, Adana'daki madeninde 50 milyon dolarlık 'ayrıştırma' tesisi yatırımı başlattı..
Maden fiyatlarının tüm dünyada hızlı artışı, iş dünyasının ilgisini bu alana çekiyor. Son girişimlerden biri de kromda. Aladağ'daki krom madenini 42 yıl önce amcazadesiyle birlikte işletmeye başladıklarını belirten Saray Halı ve Saray Çiftliği'nin patronu Necati Kurmel, fiyatlar hızla artıp krom madeninde yıllık cironun 30 milyon dolara çıkması üzerine 50 milyon dolarlık yeni yatırıma girişti. Necati Kurmel'in 42 yıl önce kurduğu Pınar Madencilik, 50 milyon dolarlık yatırımının ilk bölümü olan krom ayrıştırmaya dönük tesisin inşaatını tamamlarken kalan 35 milyon dolarlık bölümü için de hazırlıklarını hızlandırdı.

100 DOLARA SEVİNİRDİK
Geçmişte kromun tonu 100 dolara çıktığı zaman biraz para kazanabilecekleri için sevindiklerini hatırlatan Kurmel şunları söyledi: "Son birkaç yıldır krom fiyatları inanılmaz bir hızda arttı. Bu artışın arkasında Çin'in büyük alıcı olarak piyasaya girmesi bulunuyor. Bugün krom fiyatları 600 dolar/ton dolayında seyrediyor. Bizim de bu sayede yıllık ciromuz 30 milyon dolara kadar çıktı. Krom fiyatlarının yükselişi sürecek gibi görünüyor. Bu durumda bizim de ciromuz belki gelecek yıl 100 milyon dolara çıkabilir."