kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LÜKS KOZMETİĞİN DÜNYA LİDERİ Estee Lauder dünyanın en lüks kişisel bakım ürünleri geliştiren şirketlerinin başında geliyor.

"Lüks pazarın geleceği Türkiye'de"

MELTEM ERSOY
Kozmetik devi Estee Lauder'in Başkanı Chavanne, "Lüks pazarının geleceği Türkiye gibi ülkelerde" dedi. Kanyon'daki Harvey Nichols'da satışların artmasını örnek gösterdi..
Piyasalar durgunluk endişesi ile diken üstünde yol alırken perakende dünyası da resesyona karşı önlemler almaya ve yeni pazar arayışlarını hızlandırmaya başladı. İspanya'nın Barcelona şehrinde dün düzenlenen Dünya Perakende Kongresi'nde SABAH'a özel konuşan Estee Lauder ve Lafayette'in tepe yöneticileri büyüme formüllerini açıkladı.

"TÜRKİYE'DEN MEMNUNUZ"
Geleceğini Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde gören isimlerden bir diğeri de kozmetik devi Estee Lauder'in Başkanı Patrick Bousquet Chavanne, Türkiye'deki satış rakamlarından oldukça memnun olduklarını belirterek, "Lüks pazarının geleceği Türkiye gibi ülkelerde" diye konuştu. Türkiye'nin ekonomik rakamlarının da kendileri için umut verici olduğunu kaydeden Chavanne, bundan sonra da büyümeyi canlı tutabilmek için satın alma fırsatlarını her zaman masada tuttuklarını da dile getirdi. Chavanne, 2007 satışlarına bakıldığında en büyük oranın uluslararası satışlardan geldiğini görüyoruz" şeklinde konuşarak, bu noktada örnek olarak İstanbul Kanyon'da bulunan Harvey Nichols mağazasını örnek gösterdi. 1946'da New York'da kurulan Estee Lauder'in piyasa değeri 8.7 milyar dolar. Cirosu ise 7.4 milyar dolara, net karı 450 milyon dolara ulaşıyor.