kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Herkes gelin gibi gezecek

Bahar ve yaz ayları düğünlerin en fazla olduğu dönemdir. Sık sık, ailemizden veya çevremizden birilerinin düğün haberini, davetiyesini alırız. Couture çalışan bir tasarımcı olarak benim de, gelinlik isteyen müşterilerimin çoğaldığı bir dönemdir bahar ve yaz. Bana göre gelinlik, sezon trendlerinden bağımsız, daha kişiye ve o ana özel olmalıdır. Gelinliğin beyaz olması aslında, alışkanlık ve gelenekten başka bir şey değildir. Hepimizin bildiği gibi kültürlere, ülkelere göre gelinliğin rengi, formu ve aksesuvarları değişebiliyor. Ama saflığın ve masumiyetin sembolü beyaz, en popüler gelinlik rengidir.

İÇİNE SİNMELİ
Bir tasarımcı olarak, gelinliği taşıyacak kişinin gelinliği ile mutlu olması, gelinliğinin içine sinmesi için elimden geleni yaparım. A-Z'ye her detayı tek tek düşünülerek hazırlanılan bir düğün için gelinliğin de gelinin kendisine, düğünün konseptine uygun olması çok önemlidir. Zamanla farklı evlilik töreni konseptleri geliştikçe, farklı gelinlik formları da gelişiyor. Bu nedenle aslına bakarsanız, 'bu sene gelinlikte şunlar modadır, bunlar değildir' gibi bir yazı yazmak pek doğru olmaz. Ama gelinlik arayanlar çoğaldıkça, gelinlik konusuna değinmeden geçemedim.

KİŞİYE ÖZEL OLMALI
Bana göre gelinliğin, mümkünse kişiye özel dikilmesi en doğrusudur. Özel dikim gibi bir şansınız yoksa da stil konusunda özenli olun. Öncelikle size yakışan ve benimsediğiniz stilinizden ödün vermeden ama gelinliğin anlamına ve yerine bağlı bir seçim yapmanızı öneririm. Gelinlikten yola çıkıp, bu sezon trendlerinden beyaz gece elbiselerine de değinelim... Koleksiyonlarım için krem, kırık beyaz veya çok açık gri gece elbiseleri tasarlamayı severim.

BEYAZ GECELER
Birçok insan bana bunların gelinlik olup olmadığını sormuştur. Fark ettim ki beyaz gece elbisesi pek alışık olduğumuz birşey değil. Ve ne kadar sade olursa olsun hemen gelinlik gibi algılanıyor. Bu alışkanlığı kırmak için 2008 yazı iyi bir sezon. Çünkü bu yaz geceleri için beyazlar var. Özellikle Swarovskilerle ışıldayan, gümüş dantel-beyaz şifon kombinasyonları kullanılan veya kirli beyaz organzelerle tasarlanmış elbiseler... Beyaz kullanması kolay bir renk değildir ama doğru bir şekilde taşındığı zaman ortaya çıkan zarafet ve hoşluk gerçekten ayrıcalıklıdır. Gelinden başka kimsenin beyaz giymemesi gerektiği bir düğün daveti için değil ama başka bir özel geceniz için beyaz ve tonlarında elbiseleri dikkate almanızı öneririm.