kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Sadelik zamanı geldi...

New York ve Londra'dan sonra moda haftaları Milano ile devam ediyor. Gucci, Cavalli, Marni, Prada ve Versace gibi markaların yer aldığı hafta, bence gerçekten çok başarılı ve farklı koleksiyonlarla doluydu. Moda devi olmuş ve imajları yerleşmiş markaların, farklı veya riskli denebilecek imaj yeniliklerine gitmeleri zordur. Genelde de bundan kaçınırlar. Fakat birkaç sezondur gözlemlediğim kadarıyla, birçok tanınmış marka, yeniliğe eskisinden daha açık. Bunun en belirgin örneklerinden biri de Cavalli... Marka, Milano Moda Hafta'sında, bohemliği ve sadeliği ile dikkat çeken bir 2008 yaz koleksiyonu sundu.

MARKALAR DAHA FARKLI
Cavalli'nin, 2009 kış sezonu için de imajını yenilemekten kaçınmadığı, podyumdaki çok daha sofistike kadın imajı ile görüldü. Bele oturan dizaltı elbiseler, fötr şapkalar, çiçek desenli büstiyerlerle, şimdiye kadar tanıdığımız leopar desenli, seksi kadın imajından epey uzaktı. Farklı görünen bir başka koleksiyon ise Versace'ninkiydi. Kendi stilinde gerçek bir dev olmayı başaran Versace, bunu yıllardır başarıyla devam ettiriyor. Hollywood ünlülerinin vazgeçilmez markası olan Versace, yıllardır birçok kadına kendini seksi, güzel ve çekici hissettirmeyi başarıyor. Markanın, önümüzdeki kış sezonu için; her zamankinden daha az frapan, hemen fark edilir bir sadelik, kısacası oldukça farklı bir koleksiyon sunduğunu söyleyebiliriz. Şahsen ben çok beğendim. Çok daha sade ve Versace için minimalist denebilecek siluetler vardı. Özellikle daha yapısal formlar ve daha az dekoltenin yer aldığı koleksiyonun, her zamanki kadar kadınsı olduğunu ama Versace'yi vurgulayan 'şov'dan biraz daha uzak durduğunu söylemekte fayda var. Yünlü kumaşlardan mini veya diz boyu elbiseler, kısa mantolar ve dökümlü ceketlerle kombine edilmiş daracık pantolonlar koleksiyonun en belirgin parçalarındandı. Bence bunlar, sezonun önde gelen akımlarından olacak... İtalyan şıklığını temsil eden ve günümüz seksi kadının markası olarak bilinen Gucci'nin koleksiyonu, bu sefer daha etnik dokularla süslenmişti. Türkmenistan ve Özbekistan kültürlerini Gucci kadınına taşıyan koleksiyonda, özellikle özel dokunmuş kumaşlar dikkat çekiciydi.

İLERİ DEREDECE SADE
Kendi stilinde bir ikon olan bir başka marka ise Marni. Sadelik, Marni'de daha da ileri gitmiş görünüyordu. Çok renkli bir kış hazırlayan Marni'de dizaltı etekler, bol kazaklar, dökümlü tunikler ve uzun ceketler koleksiyonun en belirgin parçalarından. Marni koleksiyonu 'sadeliği biraz abartmış, biraz yenilikten uzak' gibi eleştiriler alsa da, genelinde kendi tarzında haftanın en başarılı koleksiyonlarından biriydi.