kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Bu bahar aksesuvarsız geçmez!

Baharın gelmesiyle birlikte hafif giyinmeye başlayınca, aksesuvarlar da ayrı bir önem taşımaya başladı. Kışın şapkalar, bereler, atkılar, kat kat giyim; yaz aylarında ise takılarımız, kıyafetimizi tamamlayan eşarplar, ayakkabılar ve çantalar daha çok ön planda oluyor. Ayrıca aksesuvarların zamanla daha da önemsenmeye başlandığını gözlemliyorum. Her kadın, belki her sezon trend parçalardan almasa da veya giyiminde çeşitliliği çok tercih etmese de, mutlaka kıyafetlerini tamamlayacak, şıklaştıracak birkaç aksesuvar ediniyor. Özellikle de, kadınların çanta ve ayakkabı konusundaki ortak meraklarını unutmamak gerek... Doğal olarak yazın, kışa göre daha sade, daha hafif giyiniyoruz ve bu durumda siluetimizi renklendirecek, hareketlendirecek aksesuvarlar bir nevi kurtarıcımız gibi oluyor.

ETOL MODASI
2008 yaz sezonunda öne çıkan en belirgin aksesuvarların başında eşarp, fular ve etol gibi parçalar geliyor. Büyük ebatlardaki etollerden, farklı desenlerden edinmenizi öneririm. Etol; bir yaz akşamı daveti için de, günlük giyimde de kullanılabilir. Hem olası bir serinliğe karşı sizi korur, hem de siluetinizi farklılaştıracak bir tamamlayıcı olabilir. Geçen birkaç sezon kalın kemerler çok modaydı. Bu kemerlerin modası hala devam ediyor, hem de daha da çok alternatifleriyle... Kalın bir kemer; yazlık elbiselerinizin ve bir pantolon üstüne giyeceğiniz uzun bir bluz veya gömleğin en iyi tamamlayıcılarından biri olabilir. Ayakkabılar için de sezonun en zengin aksesuvarlarından biri diyebiliriz. Babetlerden dolgu, kalın, yüksek topuklara kadar her zevke göre alternatifler var. Yuvarlak burunlar ve özellikle sarı, kırmızı, beyaz ve elektrik mavisi gibi renklerde, hatta desenli ayakkabılar tam yaz dinamizminde... Bunların yanı sıra daha klasik formları, doğal renkleri tercih edenler içinse alternatifler daha çok. Farklı detaylarda çalışılmış klasik kadın ayakkabıları klasik şıklığı elden bırakmak istemeyenler için birebir.

ÜÇ TİP ÇANTA
2008 yazı için çanta çeşitlerini genel olarak üçe bölebiliriz. Elde veya omuzda taşınabilen büyük çantalar, küçük poşet el çantaları ve çapraz asılan, orta boylarda kolej tipi çantalar... Bu üç tip de sezonun favorileri. Özellikle genelde gece kullanmaya alışık olduğumuz poşet çantaları; farklı formları, renkleri, kumaştan deriye farklı dokularıyla gündüz için, hatta spor-şık bir gününüz için de düşünebilirsiniz. Takılarda en belirgin parçalar ise büyük, kısa veya uzun kolyeler ve üst üste takılan bilezikler... Etnikten klasiğe, parlak, dore ve gümüşlere kadar her stil için uygun bir tane bulmak mümkün. Günlük giyiminiz için özellikle etnik olanları öneririm. Gece için de kıyafetinize uygun ama daha masif, sade, parlak olanlarını tercih edebilirsiniz.