kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

İndirimden faydalanma zamanı

Yılın ilk karı biraz geç de olsa yağdı. Şehir hayatında keyfini çıkarmak biraz zor olsa da, yine de kışın en güzel yanlarından biridir kar. Kar yağınca, şehre sanki bir sessizlik iniyormuş gibi gelir bana... 2008 yılına girişimizle birlikte moda dünyası da yavaş yavaş hareketlenmeye başlayacak. Paris Haute Couture Haftası'nın ardından Milano, Londra, Paris ve New York Hazır Giyim Haftaları geliyor.

AKILLI ALIŞVERİŞ ZAMANI
Moda dünyası gelecek sezonlara hazırlanırken; sokaklardaki, bizler için moda sunan mağazalar ise şu sıralar indirim günlerine girdi. Gelecek kışa hazırlık olsun diye veya sezon başında pahalı bulduğunuz trendy bir parçayı, hemen hemen yarı fiyatına almak, akıllı alışveriş yapmak için iyi bir dönem. İndirimli alışverişi iki türlü düşünmek taraftarıyım. Her zaman kullanabileceğiniz, genel stilinize uygun, gardırobunuzun ana parçası olacak kıyafetleri almak; bir taraftan da hoşunuza giden, belki bir-iki sezon giyebileceğiniz ama değişiklik yaratacak sezon modası parçalarını uygun fiyatlara elde etmek.

ELBİSELERE DEVAM...
Bu sezon elbiseler açısından bol alternatifli bir sezondu ve önümüzdeki kış da bunun devam edeceğini söyleyebilirim. Kışlık elbiseler, pratik şıklık için düşünülebilecek parçalardır. Taytlar veya kalın çoraplar üzerine giyilen yün mini elbiseler veya tunikler ise başka bir alternatif... Hem kadınsı hem de spor-şık olduğunu düşündüğüm bu parçaların, indirim dönemindeki alışveriş listenizde bulunmasını öneririm. Elbise değil de ağırlıklı olarak pantolon giyenler içinse durum pek farklı değil. Yüksek belli bol paçalar, sigaret veya düşük bel boru paça pantolonlar hep bu sezonun modasıydı. Açıkçası yüksek belli bol paçalar veya daracık, bilek boyu sigaret pantolonları kullanım açısından hem daha pratik hem de daha şık buluyorum.

ŞİMDİ AL HER ZAMAN GİY
Artık birçok koleksiyonun, her mevsime uygun kumaşlardan tasarlanmış olduğunu düşünürsek; indirimden aldıklarınızı ilkbaharsonbahar gibi ara sezonlarda da giyebilirsiniz. Ucuzluk alışverişlerindeki en akıllı işin ayakkabı almak olduğunu söylemeliyim. Ayakkabının, kıyafetlere göre, hem modası hem de ömrü daha uzundur. Ayrıca birçok şeyin ucuz olanına kaçabiliriz ama bu ayakkabı için geçerli değildir. Özellikle kış aylarında; soğuk tutmasın, su geçirmesin, uzun ömürlü olsun kaygısıyla, bütçenize uygun en kaliteli ayakkabıyı almanızı öneririm. Bu yıl, uzun çizmeler bakımından zengin bir sezondu. Özellikle kürklü, tüylü olanları çok şık ve sempatik buluyorum. Belki bir çift sade ve daha kullanışlı, bir çift de taytlar ve dar pantolonlarınızın üzerine giyilebilecek kürklü olanlarından alabilirsiniz.

GELECEK KIŞA HAZIRLIK
Önümüzdeki ilkbahar aylarında da giyebileceğiniz, seneye kışa girişte de elinizin altında hazır olabilecek bir çift ayakkabı almak da akıllıca olabilir. İndirim dönemi alışverişlerinizi, alışveriş merkezlerinde yapmanızı özellikle tavsiye ederim. Herkesin bütçesine uygun mağazaların ağırlıkta olduğu bir alışveriş merkezine gidip, birçok mağazayı bir arada bulabilir ve kendiniz için en uygun parçaları satın alabilirsiniz.