kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Antalya usulü piyaz

İlk olarak kuru soğanı halka halka doğrayıp, tuzla ovun. Maydanozu, taze soğanı ve sarmısağı ince ince doğrayın. Daha önceden haşladığınız fasulyeyi ikiye ayırın. Bir yarısına maydanozu, taze soğan ve sarmısak ile ovduğunuz kuru soğanı ilave edin, biraz tuz ve yağ ekleyip harmanlayın. Fasulyenin diğer yarısını robottan geçirin. Tahini, dövdüğünüz sarmısağı, limon suyunu da ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız piyazın üstüne bu fasulyeli sosu dökün. Kalan yağı, sirkeyi, karabiberi çırpıp üzerine gezdirin. Zeytin ve haşlanmış yumurtayla süsleyip, üzerine pul biber serpin ve servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
2 su bardağı haşlanmış fasulye
* 1 çay bardağı tahin
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan
* 1 demet taze sarmısak
* 1/2 demet maydonoz
* 1 adet kuru soğan
* 1 limonun suyu
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber

Çerkez tatlısı
Unu, irmiği, yaş mayayı, 2 yumurtayı, margarini, yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri bir kapta karıştırın ve iyice yoğurun. Ayrı bir kapta dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 yumurtayı karıştırıp, iyice yoğurun. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru ise, parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Bu parçaları kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın limon suyu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Sonra bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın.

MALZEMELER
*
1/2 kilo un
* 8 çorba kaşığı irmik
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 2 yumurta
* 125 gr. margarin
* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı şeker
İçi:
*
3 su bardağı dövülmüş ceviz
* 4 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 1.5 kilo şeker
* 1 litre su
* 1/2 limonun suyu
* Sıvıyağ

Pazı çorbası
Un, yumurta, rendelenmiş sarmısak ve tuzu karıştırıp, hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ilık suda bulyonları eritin ve suyu kaynatın. Pazıyı katın. Kaynamakta olan pazılı suya, hamuru delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin ve 10 dakika pişirin. Çorbaya kremayı yavaş yavaş ilave edin. Bir tavada tereyağını kızartın. Ateşten alırken kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
5 çorba kaşığı un
* 2 adet yumurta
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 7 su bardağı su (ılık)
* 2 paket toz tavuk bulyon
* 1 demet pazı (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı krema
*1 çorba kaşığı tereyağı
* Kırmızıbiber
*Tuz