kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Ulusoy'a ek gözaltı süresi
Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki olaylarda tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy ile önceki gün gözaltına alınan 2 üniversite öğrencisi için polis tarafından 1'er günlük ek gözaltı süresi alındı. Bu arada olaylara elindeki satırla karıştığı öne sürülen A.U.K. adlı öğrencinin dün gözaltına alındı. Öte yandan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada olaylara sahne olan Antalya'daki yurda 4 müfettiş gönderildiği belirtildi.

Karasularımıza üç kez ihlal
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan 'Karasuları İhlalleri' başlıklı duyuruda, 11 Nisan tarihinde Türk karasularının üç kez Yunanistan'a ait sahil güvenlik botları tarafından ihlal edildiği açıklandı. İnternetteki duyuruda, Yunanistan'a ait sahil güvenlik botlarının ihlali saat 09.30-09.40, 09.30-09.45 ve 10.50-11.00 saatleri arasında Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Çıplakada açıklarında gerçekleştirdiği belirtildi.

Ömür bitti dava bitmedi
70 yaşında ölen Hasan Yıldırım'ın, Tunceli Sırataş köyündeki 22 tarlasının tapu tescili için 34 yıl önce açtığı dava yargı tarihine geçti. Tarlaları için mahkemeye giden Yıldırım, keşif istedi ancak 'terör sorunu' nedeniyle 34 yıl köyde keşif yapılmadı. Yıldırım 1999'da hayatını kaybetti. Davayı avukat torunu Barış Yıldırım devralıp AİHM'e taşıdı. AİHM de "Adil Yargılama Hakkı'nı ihlal"den Türkiye'yi 19 bin Euro'ya mahkûm etti.