kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yaralı memurlara ilk müdahaleyi sahilde gezen Cerrahpaşa Tıp'ta görevli Doktor İlknur Türktüresin yaptı.

Barroso: Gezi hem AB, hem Türkiye için çok verimli oldu

Recai KÖMÜR
Boğaz turu atıp Kumkapı'da balıkçılarla sohbet eden Barroso, "Hem AB hem de Türkiye açısından verimli geçti" dediği gezisini "AB olarak Türkiye'deki gelişmelere ilgisiz kalamayız" mesajı ile noktaladı..
Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından önceki gün İstanbul'a gelen Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso, İstanbul'dan mutlu ayrıldı. Dün sabah köşe yazarlarıyla yaptığı kahvaltının ardından boğaz turuna çıkan Barroso'ya eşi Maria Margarida Pinto Riberio Sousa Uva Barroso, AB Genişlemeden Sorumlu Başkanı Olli Rehn ve eşi Merja Rehn eşlik etti. Yaklaşık 2 saatlik boğaz turunun ardından Kumkapı'daki Balıkçı Hali'ne giden Barroso balıkçıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Balıkçı Mustafa Gün, "Lütfen Türkiye'nin AB üyeliği konusunda yardımcı olun, baskıcı olmayın" dedi ve sattıkları istakozlardan hediye etmek istedi ancak Barroso, 'götürmek zor' diyerek kabul etmedi. Topkapı Sarayı gezisinin ardından havalimanına hareket eden heyetin konvoyunda polis memurları Niyazi İnce ve Hacı Sarıtepe motosiklet kazası yaptı.

'KAYITSIZ KALAMAYIZ'
Atatürk Havalimanı'nda Ankara ve İstanbul'da karşılaştığı misafirperveklikten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Barroso, ortak gelecekle ilgili konuların görüşüldüğü gezinin hem Avrupa Birliği hem de Türkiye açısından "çok verimli" olduğunu söyledi. AB olarak Türkiye'deki gelişmelere ilgisiz kalamayacaklarını tekrarlayan Barroso, "Türkiye tam üyelik müzakerelerini yürüten bir ülke. Dolayısıyla Türkiye'deki gelişmelerle ilgili fikirlerimizi ifade ediyoruz. Gelecekte daha önemli işler başaracağız" dedi.