kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

20 milyon YTL dolandırmışlar

Mehmet YILDIRIM ŞANLIURFA
Aralarında ünlü sanatçılar, mankenler ve eski bakanların da bulunduğu binlerce kişiyi dolandıran çete 6 aylık takiple çökertildi..
Şanlıurfa ve ilçelerinde kontör dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen bir çete çökertildi. Çetenin aralarında ünlü sanatçılar, mankenler, eski bakan ve bürokratların da bulunduğu binlerce kişiyi yaklaşık 20 milyon YTL dolandırdığı belirlendi. Kent merkezi ve 8 ilçede, 6 ay süren teknik takip sonrası yapılan operasyonda 2 tabanca, 71 mermi, 15 gram esrar, 4 bin 840 sahte belgeyle farklı kişiler adına alınan sim kartlar, 22 kart okuyucu cihaz ve dolandırıcılıkta kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan 85 kişiden 66'sı sorgularının ardından örgütlü dolandırıcılıktan adliyeye sevk edildi. Örgütün inanılmaz taktiklerle kontör dolandırdığı ortaya çıktı.

DİKSİYONU DÜZGÜN ADAM
Suç örgütünün kaçak getirttikleri cep telefonlarını klonladıkları ve bunları İstanbul, Adana, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman ve Mardin'de sattıkları öğrenildi. Bu şekilde 4 bine yakın kişiyi dolandıran örgütün, kontörleri çalmak için uyguladığı yöntemler de hayli ilginç. Sahte kimlikle temin edilen telefon hatlarını kullanan örgüt İstanbul'dan para karşılığında getirttiği ve Türkçe'yi düzgün kullanabilen, diksiyonu iyi kişileri kullanarak kendilerini savcı, hâkim, yüksek rütbeli subay, baş komiser ve devlet kurumlarında çalışan üst düzey bürokrat olarak tanıtmış. Bu kişilerden kartının başkaları tarafından kopyalanma ihtimali üzerine kontör yollamasını ve kontör alımı sırasında kullandığı şifrenin de verilmesini istemiş. İkna kabiliyeti yüksek ve sıfat olarak güvenilir kimse olarak kendilerini tanıtan örgütün bu yolla dolandırdıkları vatandaşlar arasında eski bakanların kızları, eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, ünlü sanatçı Ali Rıza Binboğa da bulunuyor.
Haberin fotoğrafları