kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

S. Arabistan'da başı kesilecek

Yaser ÇAPAROĞLU
Suudi Arabistan'da çalışan ve tartıştığı Mısırlı komşusunun Allah'a küfretmekle suçladığı Sabri Boğday, idama çarptırıldı. Boğday'ın ailesi, devlet büyüklerinden yardım bekliyor..
Suudi Arabistan'da çalışan Türk berber Sabri Boğday, Allah'a küfür ettiği iddiasıyla idam cezasına çarptırıldı. Başı kesileceği belirtilen gencin Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan eşi Muazzez Boğday, idamın durdurulması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. Hatay'ın Samandağ ilçesinden 11 yıl önce Suudi Arabistan'a giden Sabri Boğday (31), Cidde'de berber dükkânı açtı. Boğday bir gün, terzilik yapan Mısırlı komşusuyla bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın ardından Mısırlı komşusu, olay yerine gelen polislere, "Bu adam Allah'a küfür etti" dedi. Bunun üzerine Boğday, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 13 aydır cezaevinde bulunan Sabri Boğday, 8 kez duruşmaya çıktı. Genç adam, iftiraya uğradığını anlatırken Mısırlı komşusu ise kayıplara karıştı. Son duruşmada başı kesilerek idam kararı çıkınca Boğday temyize başvurdu. Ancak kararın bundan önce uygulanmasından korkan Sabri Boğday, ailesini arayarak vedalaştı. Genç adamın idam kararının uygulanmasından korkan ailesi ise, Türk yetkililerden yardım istiyor.

EŞİ 20 KİLO VERDİ
Sabri Boğday ile evlenip Suudi Arabistan'a giden ve olaydan bir süre sonra Samandağ'a dönen Muazzez Boğday (26) 13 ayda üzüntüsünden 20 kilo verdi. Kendisi de kuaför olduğu için eşiyle birlikte çalışan bir çocuk annesi Muazzez Boğday, "Eşim dinine bağlı bir insandır. Küfredecek biri değildir. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, ne olur Sabri'yi kurtarın. 16 aylık olan oğlum Süleyman, henüz 3 aylıkken tutuklanan babasını hatırlamıyor bile. Unutturmamak için her gün fotoğraflarını gösteriyorum" dedi.