kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kur'an-ı Kerim'in tek yaprağı 4.92 milyon $

Yeni Haber
İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan açık artırmada 7. yüzyıla ait bir Kur'an-ı Kerim'in tek yaprağının 4.92 milyon dolara alıcı bulduğu bildirildi. Christie's International adlı şirket tarafından düzenlenen müzayedede 282 adet İslami sanat eserinden 23.2 milyon dolarlık bir satış gerçekleştirildi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 36 santimetre uzunluğundaki yaprak, Kur'an-ı Kerim'in ilk çoğaltılmaya başladığı zamanlara ait.

Alıcının kimliği açıklanmazken ödenen ücretin açık artıma öncesi tahmin edilen rakamın 20 katı olduğu ve bu miktarın müzayedede İslami bir yazı için ödenen en yüksek rakam olduğu açıklandı.

Uluslararası açık artırma şirketleri İslami ve Hint sanat eserlerini genellikle tarihi ve kültürel bağlardan dolayı aynı kategori altında satışa çıkarıyor.

Aynı açık artırmada İspanya'nın Arap hâkimiyetinde olduğu dönemde Medine El Zehra şehrindeki kraliyet sarayına ait 10. yüzyıldan kalma mermer işleme bir eserin ismi açıklanmayan şahsa 2.55 milyon dolara satıldığı açıklandı.

CİHAN