kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsrailli askerlere Facebook yasağı

Yeni Haber
Ünlü sosyalleşme sitelerinden Facebook üyesi İsrailli askerlerin, hassas fotoğrafları kişisel sayfalarına taşıması ardından İsrail ordusu duruma müdahele etti. Ordu, fotoğrafların sayfalara taşınmasına kısıtlama getirdi.

İsrail ordusu, Facebook üyesi askerlerin sayfalarında yaptığı araştırma sonucu, askerlerin hava üsleri, operasyon odaları ve denizaltılara ilişkin ayrıntılı fotoğrafları sayfalarına koyduğunu fark etti. BBC'ye konuşan askeri kaynaklar, "Güvenlik nedeniyle bu fotoğrafları insanların görmemesi gerekli." diye konuştu. Ordu, sosyalleşme sitesine koyabilecek fotoğraflara ilişkin kısıtlamalar getirdi. Yeni kısıtlamalar arasında siteye pilotlar ile özel birimlere ve askeri manevralara ilişkin fotoğrafların yerleştirilmemesi yer alıyor. Askeri kaynaklar, askerlerin siteye yerleştirdiği bu fotoğraflar ile ne kadar zarar oluşturacaklarının farkında olmadığını söyledi.

İsrail'de askerlik 18'i aşan erkek ve kadınlara zorunlu. Erkekler 3 yıl askerlik yaparken kadınlar 2 yıllık askerlik yapıyor.

CİHAN