kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haluk Bilginer'den Bakan Günay'a yanıt

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, yalnız Devlet Tiyatroları'nda değil, özel tiyatroların oyunlarında da oyun senaryosunun dışına çıkılmasının doğru bulunmadığı yönündeki açıklamalarına tiyatroculardan yanıt gelmeye devam ediyor.

Oyun Atölyesi'nin kurucusu, tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer, tepkisini dile getirdi. Bilginer, "Yazarın dünyası bozulmadığı sürece küçük eklemelerin yapılabileceğini düşünüyorum" dedi. Bilginer, bir metni değiştirmek için oyun yazarı yaşıyorsa onun fikrinin ve ya onayının gerektiğini ancak yaşamıyorsa mirasçılar veya hak sahipleri gibi onay alınacak birilerine danışılmasının uygun olduğunu ifade etti.

Bilginer, oyun metni ile ilgili danışacak birilerinin olmaması durumunda sanatçının vicdanının devreye girdiğini söyledi. Bilginer, şöyle konuştu:

"Oyun yazarı yaşıyorsa onun fikri ve onayı gerekir metin değiştirmek için. Ancak yaşamıyorsa onay alınacak birilerine danışmak gerekiyor. Mirasçılar veya hak sahipleri gibi. O da yoksa sanatçının vicdanı devreye giriyor. Yazarın dünyası bozulmadığı sürece küçük eklemelerin yapılabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

(ANKA)