kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güldal Mumcu

301 kardeşliği!

CHP ile MHP'nin "301 kardeşliği" sürüyor. Meclis Başkanlığı'na vekalet eden CHP'li Mumcu teklifi komisyona dün de göndermedi, MHP ise "Mahkemeye gideriz" dedi..
Mumcu: 301'in önemli olduğunu düşünmüyorum
AKP ile CHP arasında tartışmaya neden olan 301. madde teklifi ile ilgili imza tartışması sürüyor. Çin'de bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan'a vekalet eden ve teklifi imzalamayarak komisyona gitmesini engelleyen CHP'li Başkanvekili Güldal Mumcu, teklifi komisyona yine göndermedi. TBMM Başkanı Toptan'ın telefon ederek Mumcu'dan teklifi komisyona göndermesini istediği belirtilirken, Mumcu tavrını sürdürdü.

HAFTAYA KALDI
Mumcu, "Konunun çok önemli olduğu kanaatinde değilim. Sayın başkanın dönmesini beklenmenin daha yararlı olacağını düşünüyorum" dedi. Mumcu, "TBMM Başkanı Toptan komisyona göndermeniz için sizi aradı mı?" sorusuna ise "Şimdilik bu kadar söylemekle yetineceğim" karşılığını verdi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise, Mumcu'ya destek verdi. Anadol, "Barroso gelmeden ona jest yapmak için 301 değişikliğini Türkiye'nin, Meclis'in gündemine taşımak istiyorlar. Güldal Mumcu da, Meclis Başkanı'nı bekliyor. Olay bundan ibaret'' dedi. AKP, değişiklik teklifini bu hafta komisyondan, gelecek hafta da genel kuruldan geçirmeyi hedefliyordu. İçtüzüğe göre Mumcu'nun teklifi sevk etmesi için süre sınırlaması bulunmuyor. Teklif Adalet Komisyonu'na sevk edildikten sonra üzerinden 48 saat geçmesinin ardından gündeme alınabiliyor. Mumcu teklifi dün iade Adalet Komisyonu'na sevk etmeyince teklifin komisyon gündemine alınması önümüzdeki haftaya kaldı.