kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan Erdoğan'a Barroso sorusu

Yeni Haber
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Barroso'nun AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Köktürk, Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "AKP'nin kapatılmasıyla ilgili sürmekte olan davayla ilgili Barroso'nun açıklamalarını doğru buluyor musunuz?" diye sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili, "Demokratik normal bir sistemde, güçlendirilmiş bir sistemde, halkın çoğunluğu tarafından seçilmiş, seçimleri kazanmış bir partinin ve devletin en üst makamlarının bu şekilde sorgulanması pek normal değil. Tabi ki bunun bir takım sonuçları olur. Birçok kuşku uyandırabilir. Demokrasiyle bu dinle, devlet arasındaki ayrımın bağdaşabilmesi lazım" şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlattı.

Anayasa'nın 138'nci maddesine göre hiç kimsenin yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremeyeceğini belirten Köktürk, Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"AKP'nin kapatılmasıyla ilgili sürmekte olan davayla AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun açıklamalarını doğru buluyor musunuz? Doğru bulmuyorsanız, Türkiye'nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve yargının bağımsız olduğunu kendisine anımsatmayı düşünüyor musunuz? Ülke dışından yapılan bu ve benzeri açıklamalar Türkiye'nin içişleri karışma anlamı taşımamakta mıdır? Barroso açıklamalarda bulunurken, İspanya'da ETA'nın partisi ve Batasuna'nın kapatıldığını, Avusturya'da seçimi kazanan aşırı sağcı Heider'in partisini AB'nin iktidardan indirdiğini kendisine anımsatacak, yetkili ve sorumlu bir makam yok mudur?"

(ANKA)