kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanat derslerinin içi boşaltılıyor mu?

Yeni Haber
Sanat eğitimi ve sanat derslerinin içinin boşaltılarak sanatçı yetiştirilmesinin önüne geçildiği iddiaları Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sacid Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ulusların kalıcı olmasını, bıraktıkları sanat eserlerinin belirlediğini kaydetti. Köklü ulusların bıraktıkları sanat eserleriyle tanındığını belirten Yıldız, bu nedenle sanat eğitiminin büyük önem taşıdığını söyledi.


"KÖY ENSTİTÜLERİ'NİN KAPATILMASIYLA SANATA VERİLEN ÖNEM AZALDI"

Yıldız, söz konusu eğitim politikalarının bilimsel ilkelerden uzak olduğunu belirterek, sanat eğitiminin engellendiğini savundu. Batı ülkelerinde sanat eğitimine özel önem verildiğine işaret eden Yıldız, "Özellikle müzik ve resim ağırlıklı eğitim veren Köy Enstitüleri'nin kapatılmasıyla ülkemizde sanata verilen önem de giderek azalmıştır. Günümüzde sanat eğitimi ile ilgili müfredat programlarının ve sanat derslerinin sayısının yetersizliği yüzünden bu alan, Türk eğitim sistemi içerisinde istenilen aşamaya gelmemiştir" dedi.

Türk eğitim sisteminde sanat derslerinin öğrencilerin diğer derslerdeki yorgunluğunu hafifletmek için konulduğunu ifade eden Yıldız, bu nedenle sanat derslerinin içinin boşaltıldığını iddia etti. Yıldız, "Sanattan ve kültürden haberdar olmayan gençler yetiştirilmektedir. Ortaöğretimde sanat dersleri genellikle boş geçmekte yada derslere başka dalın öğretmenleri girmektedir" açıklamasında bulundu.

Yıldız, eğitim sisteminin her basamağında sanat eğitimine yer verilmesi gerektiğini kaydederek, Milli Eğitim Bakanı Çelik'e sanat eğitiminin hak ettiği seviyeye ulaşması için bir çalışma yapıp yapmadığını sordu. Yıldız, Bakan Çelik'in sanat eğitimi konusundaki eksikliklerini nedenini bildirmesini isterken, "Müzik, resim gibi derslerin diğer derslere göre daha az önemli olduğu düşüncesinde misiniz" sorusuna yanıt istedi.

(ANKA)