kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sakıp Sabancı anılıyor

Yeni Haber
Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, Sabancı Topluluğunun, Sakıp Sabancı'ya layık olacak şekilde başarılı, ülkesine ve paydaşlarına değer yaratan ve sosyal sorumluluklarının bilincinde bir topluluk olarak daha da ileriye gitmek için var gücüyle çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı merhum Sakıp Sabancı, ölümünün 4. yılında, Zincirlikuyu aile mezarlığında ailesi ve dostlarının katıldığı bir törenle anıldı.

Ahmet Dördüncü, burada yaptığı konuşmada, Sakıp Sabancı'nın yaşamından bıraktığı izlerle her zaman yanı başlarında, attıkları her adımda ve aldıkları her kararda kendilerine rehber olmaya devam ettiğini söyledi.

Sabancı'nın sadece yaptıkları işlerde değil, yaşamlarının her alanında
kendilerine örnek olduğunu ifade eden Dördüncü, "Yalnız kendini ona çok yakın hisseden Sabancı Topluluğu çalışanlarına değil, yaşadığı topraklardaki tüm insanlara örnek oluyor" dedi.

Ülke sevgisi, insan sevgisi, sanata ve sanatçıya verdiği değer, sosyal sorumluluk anlayışı, vefası, dostluğu, kabına sığmayan kişiliği ve
bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle Sakıp Sabancı'nın hep yanı başlarında olduğunu, Sabancı Topluluğu, Sabancı Üniversitesi, Sakıp
Sabancı Müzesi ve bıraktığı diğer onlarca sosyal eserin ise içinde yaşadığı ve onun çok sevdiği toplumun yanı başında katkılarını ve değer
yaratmayı sürdürdüğünü vurgulayan Dördüncü, şöyle devam etti:

"Sakıp Bey, küresel anlamda faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerle ortaklık yapan dev bir topluluk oluşturulmasında liderliği ile çok önemli bir misyon üstlenmesine rağmen alçak gönüllüğü hiçbir zaman elden bırakmamış, toplumun her kesiminden insanlarla geniş bir sevgi ve gönül bağı oluşturmuştur. Bunun en güzel örneği, bugün dahi yapılan birçok ankette rahmetli Sakıp Sabancı'nın en çok sevilen, örnek alınan ve iş dünyasında kişisel marka denince ilk akla gelen kişi seçiliyor olmasıdır."

"ONU HER GÜN ANDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"


Sakıp Sabancı'nın müesseselerinin devamını sağlamak için kurumsallaşmanın ne kadar şart olduğunu her vesile ile ifade ettiğini dile getiren Dördüncü, Sabancı'nın "Her Şeyin Başı Sağlık" adlı kitabında "duvara dayanma yıkılır, insana güvenme ölür" ata sözünü kullanarak müesseselerin sistemlere dayanması gerektiğini vurguladığını, "insansız müessese insansız kurumlaşma olmaz" diyerek de insan unsurunun ihmal edilmemesi gerektiğini ve ne kadar önemli olduğunu ifade ettiğini anlattı.

Bugün Sabancı Topluluğunun merhum Sabancı'nın istediği ve kendilerine gösterdiği istikamette, kendilerine öğrettiği gibi katılımcı bir yönetim
anlayışıyla kurumsallaşmada önemli adımlar atan bir yapı içinde, uyumlu, paylaşımcı, başarılı bir takım olarak bir yandan sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde işlerini büyüttüğünü, diğer yandan yarattıkları değerlerle çevreye ve ülkeye katkıda bulunmaya çalıştığını belirten Dördüncü, "Böylelikle onu, arzu ettiği şekilde her gün ve tüm çalışanlarımızla andığımızı düşünüyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından törende Sakıp Sabancı için dua okundu.Törene Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, kızları Sevil ve Dilek
Sabancı, kardeşi Erol Sabancı ile diğer aile yakınları ve iş dünyasından dostları katıldı.Bu arada, Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu, Dilek Sabancı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri de Sakıp Sabancı'nın mezarı başında dua etti.

AA