kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Geçtiğimiz hafta İstanbul'da yapılan üyelik törenine 20 şirketi temsilen CEO ve yöneticiler THY'nin Star Alliance renklerine boyanan uçağı ile gelmişti.

THY 'yıldızlar ittifakına' girdi millerin kullanım alanı arttı

Star Alliance'nin 20'nci üyesi olan THY, artık162 ülkede 927 şehre yolcu uçurabiliyor. THY yolcularının topladığı miller diğer 20 şirkette de geçecek..
Türk Hava Yollarının 'yıldızlar ittifakı' olarak ifade edilen Star Alliance'nin üyesi olmasından THY yolcuları da kârlı çıkacak. Geçtiğimiz hafta atılan imza ile birlikte 20 havayolu şirketinden herhangi birini tercih edenler, mil puanı kazanıp bunları kullanabiliyorlar. Artık THY yolcuları toplanan millere göre alınan üyelik çeşidiyle (altın, gümüş gibi) özel check-in masalarında işlem görebiliyor ve dünyadaki havaalanlarında bulunan 660 salondan yararlanabiliyor. Star Alliance 'Frequent Flyer' programı üyeleri anlaşmalı havayolundan mil, kilometre ya da puan toplayıp kullanabiliyor. Bekleme listelerinde de öncelik Star Aillence üyesi şirket yolcularının oluyor. Türk uçak yolcularını tek biletle 162 ülkeye ve 927 şehre bağlayan Star Allience üyeliği sayesinde THY'nin 104 olan uçak sayısı bir anda 3 bin uçaklı bir portföyle buluşmuş oldu. Yılda 455 milyon yolcu taşıyan Star Aillence ailesinde bu rakam THY'nin 20 milyon yolcusunun da katılımı ile 475 milyona ulaşmış durumda.

STAR ALLİANCE 1997'DE KURULDU
1997 yılında kurulan Star Alliance, müşterilerine dünya çapında erişim ve iyi bir seyahat deneyimi sunabilen, gerçek anlamda ilk global havayolu ittifakı olma özelliği taşıyor. Star Alliance, 2003 ve 2006 yılında Business Traveller Magazine tarafından, 2003 ve 2005 yıllarında Skytrax tarafından 'En iyi havayolu ittifakı' ödüllerine layık görüldü. Star Alliance'ın üye koruluşları ise şöyle: Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United, US Airways ve VARIG Brazilian ve THY.