kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bayer araştırma merkezlerinda geliştirilen malzemeler yeni nesil ürünlerde kullanılıyor

Kapsül araçlar çevreci olacak, gideceği evin yolunu kendi bulacak

TİMUR SIRT
Bayer'in gelecek 20 yıl senaryolarına göre futbol topları hedefini bulacak İstanbul'da trafik derdi ise hidrojenle çalışan araçlar yardımıyla bitecek..
Gelecek 20 yılın yaşamını tasarlayan bilim adamları nano, geri dönüştürülebilir malzemelerini ve temiz enerji kaynaklarını kullanarak geleceğin otomobilini, evini ve iş dünyasının senaryosunu hazırladı. Filmlerden, üniversite öğrencilerinden ve müşterilerin isteklerinden beslenen Alman kimya ve taknoloji şirketi Bayer'in bilim adamları geleceğin dünyasını yeni nano malzemelerden üretiyor. Geleceğin yaşam şekli malzemeler konusunda Bayer'in atacağı adımları önceden görmesini sağlıyor. Futbol topları, otomobiller, giysiler artık öncekine benzemiyor. Çevreyi kirletmeyen temiz enerji kaynakları ve geri dönüştürülebilir ürünler geleceğin yaşam şekillerini oluşturmak üzere kullanılıyor. Bio rafineriler fosil yakıtlarına alternatif olarak kullanılmaya başlanıyor. Böylece yeni mühendislik teknolojisi sürdürülebilir bir gelişme için tasarlanıyor.

TRAFİĞE ÇÖZÜM
Bayer Material Scince'ın (Malzeme Bilimi) gelecek için yeni ticari alanları keşfetmek amacıyla sistematik olarak pazar ve teknoloji trendlerini izleyip değerlendiren "Yeni İş Birimi (New Business)" nin üç bölümünden biri olan "Yaratıcılık Merkezi'nin yöneticisi Eckard Foltin ve "Yeni Teknolojiler" bölümünün bir üyesi Ralf Weberskirch, "Geleceğe Davet" konulu bir etkinlik için Türkiye'ye geldi. Yaratıcılık Merkezi, yaklaşık 15-20 yıl içinde insanların hayatını belirleyecek önemli trendlere odaklanıyor. Bu amaçla müşterilerin fikir üreticileri, tasarımcılar, yüksek okullar ve değişik sektörlerden uzmanlarla işbirliği yapılmakta ve senaryo analizleri yapıyor.