kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu yaz Güney sahillerinde Türkler yer bulamayacak!

Rusya, Ukrayna ve Avrupa pazarından gelen erken rezervasyonlar turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Bazı şirketler otellerin yüzde 50'sini Ruslar için rezerve etti. Temmuz-ağustosta yerli turist zor yer bulacak..
Turizm sektörü sezona çok hızlı giriş yaptı. Yurtdışından yapılan erken rezervasyonların oranı yüzde 30'ları bulurken, bazı otellerin yüzde 50'si Rus turistler için kapatıldı. Son dakikacı yerli turistin bu yıl Güney sahillerinde kendine yer bulmakta zorlanacağını söyleyen Rusya'dan en fazla turist getiren şirketlerden biri olan Oti Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, "Bu yıl Rusya'dan gelecek turist sayısında da yüzde 25'lik artış bekliyoruz. Grup olarak bazı otellerin yarısını Rus pazarı için kapattık" diye konuştu. Basın mensupları ile bir araya gelen Oti Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş dünya turizmindeki artıştan en büyük payı Türkiye'nin aldığını söyledi. Bektaş, grup şirketleri Coral Travel'in bu yıl haftada 25 bin turist getirmeyi planladığını, bu rakamın geçen yılla göre yüzde 52'lik bir artış anlamına geldiğini ifade etti

SUNGATE VE XANUDU'YU KAPATTIK
Rusya pazarına geçen yıl bin 100 dolardan paket tur satarken bu rakamın bu yıl bin 500 dolara çıktığına işaret eden Bektaş, "Rusya ve Ukraya'dan ciddi anlamda talep var. Biz de Rusya'dan uçuş yaptığımız şehir sayısını 20'ye çıkardık. Moskova dışında 4 şehirde daha Coral olarak ofis açma çalışmalarımız başladı" dedi. Türkiye'nin lüks otel ve hizmetlerini villa ve süitlerini önce çıkararak 2008 yılında 10 bin villa ve suit müşterisini Türkiye'ye çekmek istediklerini kaydeden Bektaş sözlerine şöyle devam etti: "Ela Quality, Cornelia, Papillon, Calisa gibi otelleri programımıza aldık. Rus bir işadamanını satın aldığı Sungate Port Royal ile Xanudu Resort'un yüzde 50'sini Rus pazarı için kapattık. Sungate Royal için 35 milyon dolarlık yani 140 bin gecelik rezervasyon yaptık. Bu sadece bize özgü bir durum değil. Bir çok tesisinin yarısını Rus pazarına ayırmış durumda." Gazetecilerin, "Bu yıl yoğun sezonda yerli turist yer bulmakta zorlanacak mı?" sorusuna ise Bektaş, "Temmuz, ağustos aylarında yerli turist, istediği fiyat ve yerde tatil yapmakta zorlanabilir" yanıtını verdi.