kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Humus

Öncelikle haşladığınız nohutların kabuklarını soyup, robottan geçirin. Bir kaseye aldığınız nohuta, tahini ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kasede iki limonun suyunu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu, tahinli nohuta karıştırarak iyice yedirin. Humusu servis tabağına alıp, maydanozla süsleyin. Kırmızı biber serpip servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 2 su bardağı nohut
* 1 su bardağı tahin
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet limon
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 kahve fincanı su
* 1 çay kaşığı şeker
* Maydonoz
* Tuz