kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bakla mücveri

Baklaları ayıklayıp, çok küçük doğrayın. Limonlu suda haşlayın. Süzdükten sonra fazla suyunu sıkarak atın ve baklaları bir salata kasesine alın. Maydanozu, dereotunu ve soğanı çok ince kıyın. Beyaz peyniri de rendeleyin. Baklalara yeşilliği, beyaz peyniri, naneyi, tuzu, karabiberi ve yumurtaları ekleyip, karıştırın. Azar azar un katarak kek kıvamına getirin. Bir tavada sıvıyağ kızdırıp, yağa bakla mücverinden kaşıkla bırakıp kızartın. Kızaran mücverleri havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını bırakmasını sağlayın. Yoğurt veya beyaz peynirle servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 2 avuç bakla
* 1 limonun suyu
* 1/2 demet maydonoz
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet taze soğan
* 100 gr. beyaz peynir
* 3 adet yumurta
* Yeteri kadar un
* Yoğurt veya beyaz peynir
* Nane
* Tuz
* Karabiber
* Sıvıyağ