kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Horhor kebabı

Patlıcanları, saplarını kesmeden, aşağıdan ve yukarıdan iki parmak siyah kalacak şekilde soyun. Tuzlu suda bir saat bekletin, sıkarak acı suyunu atın. Kuruladıktan sonra bol sıvıyağda kızartın ve havlu kağıdın üzerine çıkartın. Bir tencereye iki çorba kaşığı sıvıyağ koyup, kızdırın. Etleri de ilave ederek renkleri dönene kadar çevirin. Daha sonra arpacık soğanları, küp küp doğranmış domatesi, biberleri, defneyi, salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip, bir süre daha kavurun. Dört bardak su ilavesiyle bir saat kadar pişirin. Piştikten sonra etleri bir süzgeçle alın. Etler pişerken erişteyi bol suda haşlayıp, süzün. Bir fırın tepsisine patlıcanları dizip, eti karnıyarık gibi ortalarına doldurun. Üstlerine bir dilim domates koyup, 15 dakika sıcak fırında pişirin. Erişteyi tabakların ortası boş kalacak şekilde pay edin. Pişirdiğiniz kebabı bu boşluğa koyup, etin suyunu da eriştelerin üzerine gezdirin. Rendelediğiniz kaşar peynirini üstüne serperek servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 500 gram kuşbaşı et

* 1 su bardağı erişten 1 kilo patlıcan (küçük boy)

* 15 adet arpacık soğan

* 3 adet domates

* 5 adet sivri biber

* 1 çorba kaşığı salça

* 1 adet defne yaprağı

* 2-3 adet tane karabiber

* 2 çorba kaşığı sıvıyağ

* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

* Tuz