kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Öymen: Telkinleri talihsiz

CHP: TÜSİAD işine baksın MHP: AK Parti yardakçısı!

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ'ın "Muhalefet boşluğu var" açıklamasına CHP, "Onların kafasındaki muhalefet olmayız" derken MHP, iktidarla beraber yürüdüklerini söyledi..
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın "Türkiye'de muhalefet boşluğu var" açıklamasına CHP ve MHP'den sert karşılık geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, "Onlar kendi işlerine baksınlar. Türkiye'de muhalefet boşluğu yok, iktidar yandaşlığı var" derken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu kimselerin AKP yardakçısı olmaları doğal, beraber yürüdükleri bu yollarda kutsal ittifaklarını sürdürüyorlar" dedi.

'MUHALEFETE AKIL VERMESİNLER'
CHP'li Özyürek, "Hem muhalefet partisi olacak, hem de iktidara ve sermayeye karşı yapıcı söylemlerde bulunacak. CHP böyle bir muhalefet anlayışında değiliz. Majestelerinin muhalefeti olmayız, olamayız" dedi. Özyürek, CHP'nin ulusal onuru savunup sahiplenmede kimseden nasihat almayacağını ifade ederek, "Ulusal onurdan bahsedenler AK Parti'nin teslimiyetçi dış politikasına karşı seslerini çıkarmadı. Temsil ettiği camianın şikayetlerini, taleplerini AK Parti iktidarından çekindiği için yüksek sesle dile getiremeyenler muhalefete akıl vermeyi bırakıp işlerine baksın. AKP'nin ekonomideki ve siyasetteki yanlışlarına karşı tepki koysunlar" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de "Muhalefetin görevini en iyi nasıl yapacağını muhalefet partisi tayin eder. O yüzden bu gibi telkinleri talihsiz sözler olarak görüyoruz" dedi. Öymen, "Öyle anlaşılıyor ki onların kafasındaki muhalefet TÜSİ- AD'ın görüşlerini savunacak bir muhalefet. Bizim de öyle bir parti olmadığımız muhakkak" dedi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil de, "TÜSİAD, iktidarın gözünün içine bakan uslu çocuk" değerlendirmesinde bulundu.
Haberin fotoğrafları