kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Binali Yıldırım

Piyasalardaki dalgaya bakılıp Türk Telekom halka arzı ertelenebilir

Olcay AYDİLEK ANKARA
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, mayısta yapılması planlanan Telekom halka arzında beklentilere bağlı olarak erteleme kararı alınabileceğini söyledi..
Türk Telekom'un yüzde 15'ininin halka arzında izlenecek 'eylem planı'yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Buna göre halk arz edilecek yüzde 15'lik hissenin yüzde 65'inin yurtdışı piyasalara, yüzde 35'inin de yurt içi piyasalara satışı gündeme geldi. Ulaştırma Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Telekom'un halka arzıyla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Halka arzın, mayıs ayında yapılması hedefleniyor. Halk arz edilecek yüzde 15'lik hissesinin yüzde 65'inin (yüzde 9.75) yurt dışı piyasalara, yüzde 35'inin (yüzde 5.25) de yurt içi piyasalara satışı planlanıyor. Yetkililer, bu seçenek üzerinde görüşmelerin sürdüğünü, bu stratejinin amacının yabancı yatırımcıyı çekmek olduğunu belirttiler.

PİYASA UYARISI YAPTI
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, hisselerin yurt içi ve dışı piyasalara satışı konusundaki 'mutfak çalışması'nı bilmediğini, ÖİB'nin halka arz kapsamında yürüttüğü çalışmalarla ilgili olarak Özelleştirme Yüksek Kurulu'na (ÖYK) brifing vereceğini söyledi. Yıldırım, mayıs ayında yapılması beklenen halka arzla ilgili olarak iç ve dış piyasalardaki gelişmelerin son derece önemli olduğunu belirterek, piyasaların bekleneni vermeyeceğinin görülmesi durumunda 'halka arzın pek ala' ertelenebileceğini vurguladı. Yıldırım, halka arzda 'kamu yararı' ilkesinin esas olduğunu belirterek, sürecin devam ettiğini söyledi. ÖİB, Türk Telekom'un kamuda kalan yüzde 45 hissesinden yüzde 15'lik bölümünün yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda halka arzında hisselerinin kayda alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurmuş ve buna göre şirketin 3.5 milyar YTL olan sermayesinin Hazine'ye ait olan 525 milyon YTL'lik bölümü ve ek satış hakkı ile birlikte 603 milyon 750 YTL'lik kısmı halka açılacak.