kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alan Greenspan

Greenspan: Resesyona girme ihtimali artık yüzde 50'yi aştı

Eski ABD Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan, ekonominin henüz durgunluğa girmediğini ancak ihtimalin arttığını söyledi..
ESKİ ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Alan Greenspan, İspanya'nın El Pais gazetesinde dün yayımlanan söyleşide, ABD'nin resesyona girme ihtimalinin yüzde 50'den fazla olduğunu söyledi. Gazeteye göre Greenspan, ABD'nin, siparişlerde keskin düşüşler, işsizlik oranında güçlü yükselişler ve ekonomide yoğun zayıflamayla kendini gösteren resesyon durumuna henüz girmediğini belirtti. Greenspan, "Böyle bir yoğunlaşmanın işaretlerini görmemiz gerek. Bazı işaretler var ama henüz çok değil. Yani içinde bulunduğumuz durumu resesyon olarak tarif edemem; bununla birlikte resesyona girme ihtimali yüzde 50'den fazla" dedi.

W.STREET FAİZ İNDİRİMİ İSTİYOR
Bu arada yatırımcıların, nisan ayı sonundaki faiz adımında yapılması beklenen indirimin boyutuna ilişkin görüşleri birbirinden farklı; ancak çoğunluk faiz oranlarında 50 baz puanlık bir indirim yapılması gerektiğini düşünüyor. Reuters'ın son tarım dışı istihdam verisinin ardından yaptığı ankete katılan 17 piyasa yapıcısından 15'i ABD ekonomisinin resesyona girmiş olduğunu belirtti. Bu, ABD'de gösterge faiz oranlarının mevcut yüzde 2.25 seviyesinden yüzde 1.5'e düşürülmesi yönündeki tahminlerin nedenini gösteriyor. BNP Paribas'nın ABD başekonomisti Brian Fabbri, "Kötümser istihdam verisi, tüketici güveninin bu çeyrekte neden bu kadar düştüğünü ve neden Federal Açık Piyasa Komitesi'nin faiz oranlarını düşürmeye devam etmesi gerektiğini gösterdi" dedi.