kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kantarelli'nin mağazası 'Adalı' oluyor, son vapura kadar açık kalacak!

ESEN EVRAN
İstanbul'un dışında gelir düzeyi yüksek kitlelerin yaşadığı siteler için ortanın üstü markaları bir araya getiren Brands Kantarelli mağazasının ikincisi Büyükada'da açılıyor. Mağaza, son vapur hareket etmeden kapanmayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kantarelli'nin mağazası 'Adalı' oluyor, son vapura kadar açık kalacak!
Uzun yıllar Mavi Jeans'in genel müdürlüğünü yaptıktan sonra Collezione'da kısa bir dönem CEO olarak görev yapan Nurettin Kantarelli'nin, eşi Ekin Kantarelli ile oluşturduğu "Brands By Kantarelli" konsepti, Adalı oluyor. İstanbul'un dört bir yanındaki özel ve dışa kapalı sitelere hizmet vermek için oluşturulan ve ilki İstanbul Acarkent'te açılan bu mağaza konsepti, şimdi de Büyükada'ya taşınacak. Nurettin Kantarelli'nin, artık tamamen eşine devrettiği bu konsept, bir tür departman store, yani bölümlü mağaza. Ancak çok daha küçük metrekarelerde, çevrede yaşayanların ihtiyaç duyduğu pek çok markayı bir arada bulunduruyor.

HATIRALIK ÜRÜNLER
Mağazada, Kantarelli'nin ilk göz ağrısı markası Mavi Jeans var öncelikle. Ama daha pek çok markanın da satışı yapılıyor. Su sporları markası Speedo, New Blanca, Apple, Yargıcı Aksesuar, Kappa, Silk&Cashmere, Vakko, Nisha ve Boyner Casa Clup ürünleri başlıcaları. Ayrıca Kantarelli'lerin kendi soyadlarını verdiği By Kantarelli markası da ilk kez bu mağazada rafa çıkmış olacak. Daha çok 'souvenir' yani 'hatıralık' ürünlerden oluşan bu konseptte, Büyükada'ya gelip de dönerken bir anıyla ayrılmak isteyenler için obje ve tekstil ürünleri yer alacak.

ALIŞVERİŞLE CAFE İÇİÇE
Aslında alışveriş, ada insanına yabancı bir kavram. Bugüne kadar irili ufaklı manav, balıkçı, kasap ya da restoran dışında bir mekâna fazla alışık olmayan Büyükadalılar ve diğer adalarda yaşayanlar, tüm alışveriş ihtiyaçları için vapurlara binip İstanbul'a geliyordu. Sadece Büyükada'da sürekli olarak 30 bin kişinin yaşadığını, yaz aylarında nüfusun 100 bine çıktığını düşündüğünüzde aslında orada bir alışveriş mekânının hayal kırıklığı yaşamayacağı hemen anlaşılıyor. Ekin Kantarelli'nin mağazasında zaten sadece alışveriş yok. Alışverişle içiçe geçmiş kafeteryada, adını şimdilik gizlediği, çok tanınmış bir markanın ürünleri satılacak. Ve de mağaza, adadan son vapur kalkana kadar açık kalacak. Ekin Kantarelli gözlemlemiş, özellikle hafta sonu ve yaz aylarında vapurdan 30 dakika önce merkezde oturup dinlenmek isteyenler çok oluyormuş.