kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Demirtaş talimatla ifade verdi

Yeni Haber
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan hakkında açılan 3 ayrı dava kapsamında talimatla ifade verdi.

Terör ve organize suçlara ilişkin davalara bakmakla görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ''sahte çürük raporu aldığı'' gerekçesiyle yargılandığı davadan Sincan L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş ile avukatları Mehmet Nuri Özmen ve Faruk Duran katılırken, DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani de duruşmayı izledi.

Avrupa Parlamentosunda düzenlenen ''Türkiye ve Kürtler'' konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Demirtaş, bu davaya ilişkin ifadesinde, ''gazete haberleriyle hakkında iddianame hazırlandığını'' savunarak, suçsuz olduğunu kaydetti.

Demirtaş, Diyarbakır'da düzenlenen ''Demokratik Toplum Kongresi'' sonuç bildirgesindeki ifadeler nedeniyle aynı mahkemede yine aynı suçtan yargılandığı başka bir davaya ilişkin verdiği ifadede ise söz konusu bildirinin politik bir metin olduğunu, 500 kişinin altına imza attığı bir bildiri nedeniyle yargılandığını, eğer bir suç unsuru varsa imza atan diğer kişilerin de yargılanması gerektiğini savundu.

Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Demirtaş, ''Toplantı sonuç bildirgesinin bütünü incelendiğinde ve değerlendirildiğinde Türkiye'nin menfaatine hususların olduğu görülecektir'' iddiasında bulundu.

Eski Yüksekova Belediye Başkanı Hatem İke'nin cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle Van Ağır Ceza Mahkemesinde ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan yargılanan Demirtaş, söz konusu konuşmada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın daha önce yaptığı bir konuşmaya cevap niteliğinde ifadeler kullandığını kaydetti. Konuşmanın herhangi bir suç unsuru taşımadığını ileri süren Demirtaş, beraatını talep etti.

Demirtaş, talimatla ifadesinin alınmasının ardından jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.