kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üniversitede yine silahlı provokatör

Özgür ÖNDER- Recep AKTEPE ANTALYA
Akdeniz Üniversitesi'nde çatışma çıktı. 6 öğrencinin yaralandığı olayda öğrenci olmayan eli silahlılar da yerini aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Üniversitede yine silahlı provokatör
Akdeniz Üniversitesi'nde üç hafta önce karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında başlayan gerginlik dün bıçaklı, satırlı, sopalı kavgaya dönüştü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Kavgaya öğrenci olmayan bazı kişiler de karıştı ve silah kullandı. Olaylarda 6 öğrenci yaralandı, 38 öğrenci ise gözaltına alındı. Üniversitede üç hafta önce sol görüşlü öğrencilerin sağ görüşlü bir kıza laf atmasıyla başladığı iddia edilen gerginlik dün üniversite yerleşkesindeki öğrenci yurdunun önünde başlayan kavgayla patladı. Bıçak, sopa ve zincirlerin de kullanıldığı kavgada 2 sol görüşlü öğrenci bıçakla yaralandı. Çevik Kuvvet polisinin müdahale ettiği kavgada yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırıldı diğerleri ise dağıldı. Ancak kısa bir süre sonra ellerinde sopalar bulunan 150 kişilik grup yaralı arkadaşlarını almak üzere gittikleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde slogan atmaya başladı. Grup daha sonra kampustaki yurda doğru yürüyüşe geçti. "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla yürüyen grup rektörlük binası önünde tekbir getiren 30-40 kişilik sağ görüşlü öğrenciyle karşılaştı.

SİLAHINI ÇEKİP 8-9 EL ATEŞ ETTİ
Yeniden başlayan çatışmada sağcı grup arasındaki öğrenci olmadığı belirtilen Ömer Ulusoy adlı kişi silah çekerek karşı grubun üzerine 8-9 el ateş etti. Polis Ulusoy ve olayda silah kullandığı görüntülerle belirlenen ikinci kişiyi arıyor. Silah sesinin ardından öğrenciler taş, satır, sopa ve bıçaklarla birbirlerine saldırmaya devam etti. Çevik Kuvvet panzerlerinin su sıkarak müdahale etmesi sonucu öğrenciler, kampusa dağıldı. Ancak gerginlik bitmedi ve gruplar kampus dışarında yine birbirine girdi. Çevredeki dükkân ve evlerin camlarını kıran gruplar mahalle aralarında kayboldu. Kavgada 6 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı, 38 öğrenci ise gözaltına alındı. Kampusta çıkan olaylarda öğrenci olmayan birden fazla kişinin de yer aldığı belirlendi. Topluluğun üzerine ateş eden ve benzeri başka olaylara da karıştığı iddia edilen Ömer Ulusoy'un MHP sempatizanı olduğu öğrenildi. MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Akar, Ulusoy'un partilerine üye olmadığını, sadece parti binasına gidip geldiğini belirterek "Yönetimle bir ilgisi yok" dedi. Antalya Valiliği olayın ardından kriz masası oluşturdu.

AKAYDIN: PROVOKE ETTİLER
Öte yandan ilk açıklamasında "Üniversitemize nazar değdi" diyen Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yazılı bir değerlendirme yaptı. Akaydın, "Olayların yatışma noktasında, yerleşkeye dışarıdan gelen birtakım kişilerin ateşli silah kullanarak durumu provoke etmek istediğini" söyledi. "Bu türden kalkışmalara izin verilmeyecek" diyen Akaydın, olaylarla silahla yaralanan kimse bulunmadığını da belirtti.
Haberin fotoğrafları