kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Buğçe, Yiğit ve Emir kardeşler aynı sınıfta okuyor. Birinci sınıfa giden üçüz kardeşlerin bütün dersleri pekiyi.

Üçüzlerin Yiğit savaşı

Şirvan BEKTAŞ - SABAH
7 yaşındaki üçüzlerden Yiğit'in belden aşağısı tutmuyor. Ancak o, annesi, kardeşleri ve öğretmeninin desteğiyle büyük işler başarıyor. Artık yürüme aracıyla her işini kendisi görüyor..
Dünyaya aynı anda gözlerini açan yedi yaşındaki üçüzler, Emir, Buğçe ve Yiğit'in birbirlerine olan destekleri göz yaşartıyor. Engelli doğan ve belden aşağısı tutmayan Yiğit'i, üçüzleri Emir ve Buğçe anneleriyle birlikte okula getiriyor ve teneffüslerde de yalnız bırakmıyor. Anne ise sınıfın kapısında nöbet tutuyor.

KENDİNE GÜVENİ GELDİ
14 yıl çocuk sahibi olamayan Oya Özergen'e erken doğum riski nedeniyle 6.5 aylıkken sezaryen uygulandı. Yiğit, doğum sırasında rahimdeki sudan yuttuğu için beynine 20 saniye oksijen gitmedi ve belden aşağısı tutmadı. Bir yaşından sonra fizik tedaviye başlayan ve bugün 7 yaşında olan Yiğit, bu tedavi sayesinde volker denen yürütecin yardımıyla yürümeye başladı. Üçüzler öğretim yılının başında Yusuf Uz İlköğretim Okulu'nda öğrenime başladı. Ancak öğretmeni, Yiğit'in kendi başına her şeyi yapabileceğini ve kendine yetmeyi öğrenmesi gerektiğini belirterek, annesini sınıfa almadı. Başlarda zorlanan ve annesini görmediği için ağlayan Yiğit, aynı sınıfta okuyan diğer kardeşlerinin de desteğiyle bu duruma alıştı. Derslerinde çok başarılı olan 3 kardeş evde de birlikte çalışıyor. Tüm notları 5 olan kardeşlerden Yiğit, durumu nedeniyle beden eğitiminden ise muaf tutuluyor. Öğretmeni Aygül Büyükyılmaz "Yiğit'in kendine güveni geldi ve farklı davranılmasını istemiyor" diyor.