kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Olimpiyat meşalesi geldi, trafik felç oldu

Mustafa KAYA - Deniz DERİN
Bu yaz Pekin'de olimpiyat oyunlarının startını verecek meşale İstanbul turu attı. Olan yine trafikte sıkışan İstanbullu'ya oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Olimpiyat meşalesi geldi, trafik felç oldu
Çin'in başkenti Pekin'de 8-24 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek 29. Yaz Olimpiyat Oyunları öncesi dünya turu çerçevesinde gerçekleştirilen Olimpiyat Meşalesi Koşusu'nun İstanbul ayağı dün yapıldı. Olimpiyat Meşalesi 20 kilometrelik parkurda, yaklaşık 80 kişi tarafından, 350-400 metrelik mesafelerde taşındı. Sultanahmet'ten başlayan meşale koşusu Taksim'de sonuçlandı. Ortaköy'den deniz yoluyla Anadolu yakasına taşınan meşale, daha sonra Boğaziçi Köprüsü'nden geçirilerek, Mecidiyeköy istikametini takiben Taksim'e getirildi. Meşaleyi ilk olarak milli buz patenci Tuğba Karademir, son olarak da olimpiyat şampiyonu halterci Taner Sağır taşıdı. Olimpiyat meşalesinin İstanbul turu nedeniyle trafik kilitlendi.

YİNE AYNI ÇİLE
Özellikle Avrupa yakasında yolların trafiğe kapatılmasının iş çıkış saatine denk gelmesi hayatı felç etti. Boğaziçi Köprüsü'nü Levent ve Mecidiyeköy'den Taksim'e bağlayan ana arterin trafiğe kapatılması, bu güzergâhı kullanmak isteyen vatandaşların zor durumda kalmasına neden oldu. Büyükdere caddesi, Zincirlikuyu Barbaros Bulvarı, Şişli-Osmanbey-Harbiye güzergâhı, Mecidiyeköy ve Taksim güzergâhının kapatılması İstanbul'da trafik çilesine neden oldu.